Pragul de 6 milioane de români vaccinaţi cu cel puţin o doză a fost depăşit

Peste 6.000.000 de români şi-au administrat prima doză a vaccinului anti-COVID de la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent, potrivit Grupului de Comunicare al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

18 oct. 2021, 17:49
Pragul de 6 milioane de români vaccinaţi cu cel puţin o doză a fost depăşit

6 milioane de români vaccinaţi au fost înregistraţi de la începutul campaniei de vaccinare în România şi până în prezent.

Grupul de Comunicare al CNCAV anunţă că acest număr a fost depăşit în data 18 octombrie, la aproape 10 luni de la începutul campaniei, 27 decembrie 2020.

6 milioane de români vaccinaţi cu cel puţin o doză de la începutul campaniei de vaccinare

Astăzi am depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză.

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

– se reduce riscul de infectare;

– se reduce riscul de transmitere a virusului;

– se reduce considerabil riscul de spitalizare;

– se reduce considerabil riscul de deces„, este anunţul postat pe pagina Ro Vaccinare.

Citeste si Construcţii modulare pentru triajul pacienţilor, instalate în curţile mai multor spitale după explozia cazurilor COVID

Campania de vaccinare a început cu administrarea vaccinului Pfizer. Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021. Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021. Vaccinul Johnson&Johnson se administrează din data de 4 mai 2021 și este în doză unică.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin a început în 28 septembrie 2021. Pentru cea de-a treia doză se folosesc doar vaccinurile de tip ARNm, Pfizer şi Moderna.

Citeste si România acceptă ajutorul oferit de Republica Moldova pentru combaterea pandemiei. Hotărârea de urgenţă adoptată de CNSU

Cea mai în vârstă persoană vaccinată anti-COVD are 105 ani

Cea mai în vârstă persoană vaccinată este doamna Zoea Baltag, în vârstă de 105 ani. Pe 17 octombrie, aceasta a primit a treia doză de vaccin Pfizer BioNTech împotriva COVID-19.

M-a convins nepoata mea, care e medic, că singura soluție să scăpăm e vaccinul”, spunea doamna Zoea Baltag în luna martie, după ce a primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19.