Prăjitură pufoasă cu mere şi scorţişoară, desertul rapid şi delicios care ţi se topeşte în gură

Dacă ai poftă de "ceva bun" şi, eventual, sănătos, îţi propunem să nu mai dai fuga până la hipermarket şi să încerci această prăjitură delicioasă cu mere şi scoriţşoară.

11 oct. 2022, 11:27
Prăjitură pufoasă cu mere şi scorţişoară, desertul rapid şi delicios care ţi se topeşte în gură

Prăjitură pufoasă cu mere şi scorţişoară. Desertul se prepară relativ repede şi nici nu presupune veleităţi de chef în bucătărie. Nu ai nevoie decât de aproximativ o oră jumătate şi câteva ingrediente banale, pe care cu siguranţă le ai în frigider.

Prăjitură pufoasă cu mere şi scorţişoară. Ingrediente necesare

Ingredientele de mai jos sunt necesare pentru obţinerea unei prăjituri care conţine şase porţii. Aşadar, ai nevoie de:

  • 150 g făină
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • un praf de copt
  • o linguriţă de scorţişoară
  • 4 mere

Cum prepari prăjitura cu mere şi scorţişoară

Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius. Curăță de coajă un singur măr şi taie-l în bucăţi mici.

Sparge ouăle şi separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un castron mare, bate zahărul cu gălbenușurile până când rezultă o spumă. Adaugă uşor făina, scorţişoara şi praful de copt, amestecă bine, apoi adaugă untul moale. Amestecă până obții un preparat omogen.

Citeste si Prăjitură cu ciocolată fără făină, din doar cinci ingrediente. Secretul desertului irezistibil cu textură de bezea cremoasă

Într-un alt recipient, bate spumă albușurile până obţii o spumă tare, care nu cade de pe braţul mixerului. Încorporează 1/3 din spuma de albuşuri în compoziţia cu gălbenuşuri şi amestecă uşor. Adaugă şi restul spumei de albuş şi amestecă uşor, ridicând compoziţia cu furculiţa de jos în sus.

Când compoziţia este omogenă, adaugă mărul tăiat bucăţele şi amestecă totul foarte uşor. Toarnă compoziţia într-o formă antiaderentă sau de silicon şi coace timp de 45 de minute la foc mediu.

Curăţă de coajă cele trei mere rămase și taie-le în felii foarte subțiri. După 30 de minute de coacere, scoate tortul din cuptor și decorează-l cu feliile de mere rămase. Introdu din nou prăjitura la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic spre mediu.

Citeste si Prăjitura cu banane prăjite în tigaie face furori pe internet. Desertul FĂRĂ COACERE pe care trebuie să-l încerci. Se face în doar câteva minute VIDEO