Prăjitura „Ochii lui Petre Roman”, desertul care i-a înnebunit pe români. Iată cum se face

Toţi românii au auzit de prăjitura "Ochii lui Petre Roman", însă puţini ştiu cum să o prepare. Vă prezentăm o reţetă care a făcut furori printre gospodine. Cu siguranţă veţi reuşi şi voi să-i impresionaţi pe cei dragi.

14 ian. 2022, 17:28
Prăjitura „Ochii lui Petre Roman”, desertul care i-a înnebunit pe români. Iată cum se face

Prăjitura „Ochii lui Petre Roman” este un desert delicios, care a făcut senzaţie în rândul românilor. Vă prezentăm o reţetă cu care nu veţi da greş.

Prăjitura „Ochii lui Petre Roman”, desertul cu care nu vei da greş. Ingrediente

Pentru blatul de cacao

ai nevoie de următoarele ingrediente: opt ouă, trei linguri de cacao, opt linguri de zahăr, opt linguri de făină, un praf de copt, sare, un plic de zahăr vanilat.

Citeşte şi Inovația culinară care a uimit internetul. Cum să prepari creveții, în două mișcări. Gustul este delicios, iar rețeta a devenit virală pe rețelele de socializare!

Mod de preparare: 

În primul rând trebuie să încingi cuptorul. Apoi, bate albuşurile spumă, adaugă un praf de sare, după care adaugă treptat zahărul tos şi cel vanilat. Adaugă şi gălbenuşurile, apoi făina amestecată cu praful de copt şi cele trei linguri de cacao.

Amestecaţi totul cu o spatul, apoi puneţi compoziţia într-o tavă tapetată cu o foaie de copt. Se lasă la cuptor cam 30 de minute la foc mediu, se răcește și se taie în două straturi.

Pentru blat alb aveţi nevoie de următoarele ingrediente: opt ouă, opt linguri de făină, opt linguri de zahăr, un plic de praf de copt, un plic de zahăr vanilat şi un praf de sare.

Mod de preparare blat 2: Începeţi să bateţi albuşurile spumă cu zahăr şi sare, apoi adăugaţi gălbenușurile. Turnaţi făina amestecând cu grijă compoziţia. Împărţiţi aluatul în trei porții egale și pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt se toarnă astfel încât să fie o foaie subțire. Odată coaptă foaia, care se va rumeni pe margini, se răstoarnă pe câte un prosop curat și umed și se rulează, ca să își păstreze forma.

Crema de vanilie. Ingrediente

700 mililitri de lapte
şapte linguri zahăr
trei pliculețe zahăr vanilat
şapte linguri făină
cinci ouă
sare
200 grame unt

Mod de preparare: Puneţi deoparte o cană de lapte, iar restul îl puneţi într-o cratiţă. Adăugaţi zahărul, zahărul vanilat și ouăle bătute și se amestecă încontinuu.

În cana de lapte dizolvaţi făina, apoi turnaţi totul peste compoziţia din cratiţă. În momentul în care observaţi că se îngroaşă crema şi este suficient de consistentă, este semn că aceasta este gata. Se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei, apoi cu un tel se încorporează untul tăiat în bucățele. Se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider.

Pentru crema de cacao aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

300 ml lapte
trei linguri de zahăr
trei linguri de făină
un praf de sare
400 grame de cremă de ciocolată
o esență de rom
100 grame unt.

Pentru prepararea cremei de cacao procedăm la fel ca în cazul cele de vanilie. În momentul în care se răceşte se pune ciocolata, esența de rom și apoi se încorporează. O pui și pe ea la rece până asamblezi prăjitura.

Glazură

100 g ciocolată
două linguri ulei

Se topesc la bain marin și ai obținut glazura.

După ce am pregătit totul, trecem la asamblarea prăjiturii. Se pune la bază primul strat de blat de cacao, apoi un strat de cremă de vanilie. Foile de ruladă se umplu cu crema de cacao și se pun deasupra blatului și a cremei de vanilie, pe lungim, una lângă alta, potrivit petitchef.ro. 

Peste, se pune restul de cremă de vanilie și cealaltă parte a blatului de cacao. Se adaugă glazura și se poate decora cu fructe sau fulgi de migdale.

Se taie prăjitura în sensul invers de așezare a ruladelor, pentru efectul dorit.

Citeşte şi Rețetă de frigănele pufoase. Cum să faci cele mai bune frigănele, ca la mama acasă! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!