Inovația culinară care a uimit internetul. Cum să prepari creveții, în două mișcări. Gustul este delicios, iar rețeta a devenit virală pe rețelele de socializare!

Fructele de mare sunt destul de greu de preparat, însă gustul lor ne încântă de fiecare dată papilele gustative. Printre cele mai căutate preparate de acest gen sunt creveții.

14 ian. 2022, 15:48
Inovația culinară care a uimit internetul. Cum să prepari creveții, în două mișcări. Gustul este delicios, iar rețeta a devenit virală pe rețelele de socializare!

Cum să prepari creveții, în două mișcări. Vă propunem o rețetă ușoară și delicioasă, care se prepară în doar 15 minute. Acest mod de preparare a devenit viral pe rețelele de socializare, tocmai datorită gustului unic pe care îl conferă un sos special.

Inovația culinară care a uimit internetul. Cum să prepari creveții, în două mișcări. Gustul este delicios, iar rețeta a devenit virală pe internet!

Pentru această rețetă este nevoie de 225 g creveți, 10 g unt, 6 căței usturoi, sare de mare (după gust), piper, 50 ml suc de portocale, pătrunjel proaspăt, busuioc proaspăt.

Într-o tigaie încăpătoare, încingem untul și uleiul, până untul este topit. Punem 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri, îi călim câteva secunde. Avem grijă să nu prăjim prea tare usturoiul, acesta riscând să devină amar dacă este prea rumenit.

Adăugăm creveții, rețeta spunând să condimentăm imediat cu sare și piper, amestecăm bine, lăsăm pe foc, cu flacără mare, timp de 2 minute. Dacă folosiți creveți congelați, trebuie să îi decongelați și să îi scurgeți bine înainte de a-i adăuga în tigaie, asta pentru cazul în care doriți un preparat cu mai puțin sos, sau îi puteți pune în tigaie direct congelați, pentru un preparat cu mai mult sos.

Citește și: Reţeta fenomenală care face senzaţie pe reţelele de socializare. Internauţii de pe Tik Tok s-au îndrăgostit de pastele-chips. Iată cum poţi să le prepari şi tu – VIDEO
 

Spre final, punem sucul de portocale și lăsăm pe foc alte 2-3 minute sau până creveții sunt aproape gata. Adăugăm verdețurile tocate mărunt și 3 căței de usturoi trecuți prin presă și mai lăsăm pe foc 1 minut, la foc mare.

Creveții cu usturoi se servesc fierbinți, imediat ce am luat tigaia de pe foc. Îi puteți servi alături de paste, pe care le fierbeți separat și le adăugați peste creveți la final, o dată cu verdețurile și amestecați foarte bine. Sau îi puteți servi alături de pâine prăjită, perfectă pentru a fi înmuiată în sosul de unt, usturoi și suc de portocale.

Citește și: Dă lovitura la masa de Crăciun cu cea mai bună rețetă de cozonac de la Chef Cătălin Scărlătescu. Trucurile geniale pe care trebuie să le știe orice gospodină