Prăjitură rece cu cafea fără coacere, desertul ideal atunci când vremea este toridă

Dacă îţi place gustul cafelei, atunci cu siguranţă vei adora acest desert. Prăjitura cu cafea este foarte uşor de preparat, iar unul dintre avantajele ei este că nu necesită coacere, deci o poţi prepara fără grija că te vei topi lângă cuptor.

02 iul. 2022, 07:30
Prăjitură rece cu cafea fără coacere, desertul ideal atunci când vremea este toridă

Prăjitură rece cu cafea fără coacere. Ai nevoie de puţine ingrediente şi de la fel de puţin timp petrecut în bucătărie. Iar rezultatul… va dispărea la foarte scurt timp după ce a fost servit la masă.

Prăjitură rece cu cafea fără coacere. Ingrediente necesare

  • 20 – 25 de biscuiți graham
  • 4 căni smântână 35% ţinută la rece
  • 1/2 cană de zahăr pudră
  • 1/4 cană de lapte
  • 8 linguri de cafea instant
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguriţe de extract de vanilie

Citeste si Prăjitură spornică cu căpșuni. Jamila dezvăluie secretul celui mai spectaculos desert al primăverii. VIDEO

Cum prepari prăjitura cu cafea

Într-un bol mare, pune 3 linguri de cafea instant şi smântâna. Odată dizolvată cafeaua, adaugă zahărul pudră și vanilia și bate cu un mixer electric până se întăreşte.

Într-un vas adânc, pune laptele și restul de 5 linguri de ness. Înmoaie câte un biscuite în acest amestec timp de câteva secunde, apoi aşază biscuiţii înmuiaţi, unul câte unul, pe fundul unui vas de copt. Repetă operaţiunea până acoperi fundul vasului cu biscuiţi.

Întinde 1/3 din amestecul de smântână peste biscuiți. Peste cremă, pune încă un strat de biscuiţi înmuiaţi, apoi încă 1/3 din amestecul de cremă, apoi încă un strat de biscuiţi, apoi restul de 1/3 din cremă.

Acoperă prăjitura cu folie de plastic şi dă-o la frigider aproximativ trei ore. Ca să fie şi mai tare, mai ţine-o încă o oră în congelator.

Înainte să tai din ea, presară cacao pe deasupra.

Citeste si Prăjitura „Durerea” cu nucă și cafea. Jamila dezvăluie secretul celui mai rafinat desert