Prăjitura Regală, desertul demenţial de bun pe care trebuie să-l încerci. Îl faci cu doar 10 lei

În ciuda numelui sofisticat, Prăjitura Regală este un desert simplu şi foarte uşor de făcut. Vă prezentăm o reţetă ieftină, care face furori printre gospodine. Gustul este nemaipomenit.

15 feb. 2022, 11:53
Prăjitura Regală, desertul demenţial de bun pe care trebuie să-l încerci. Îl faci cu doar 10 lei

Prăjitura Regală, desertul demenţial de bun pe care trebuie să-l încerci. Se face foarte uşor. Neapărat trebuie să încerci această reţetă.

Prăjitura Regală, desertul demenţial de bun pe care trebuie să-l încerci

Pentru prepararea prăjiturii ai nevoie doar de câteva ingrediente simple, pe care oricul le aveai în casă. Trebuie să faci trei sau patru foi şi o cremă destul de simplă. Vei vedea că nu este nimic prea complicat.

Pentru fiecare foaie avem nevoie de următoarele ingrediente: trei ouă, trei linguri de zahăr, o linguriţă de bicarbonat stins cu lapte fierbinte sau zeamă de lămâie, duă linguri de făină şi cinci linguri de nucă măcinată.

Citeşte şi Cornuleţe în două culori cu untură, desertul fraged şi apetisant în faţa căruia nimeni nu rezistă

Mod de preparare

Foile se pregătest pe rând. Întâi separăm albuşurile de gălbenuşuri, după care batem albuşurile spună. Treptat, adăugăm zahărul şi mixăm până când nu se mai simte. Apoi, adpugăm făina şi bicarbonatul stins şi amenstecăm cu ajutorul unei linguri, după care adăugăm şi nuca măcinată. Preparăm această compoziţie pentru toate cele trei sau patru foi.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, după care turnăm compoziţia şi o introducem în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute, la 180 de grade. Când se rumeneşte, scoate tava şi coacem a doua foaie şi tot aşa.

Între timp, începem să preparăm crema. Avem nevoie de gălbenuşurile de ou, zahăr pudră şi esenţă de vanilie. Amestecăm toate aceste ingrediente la bain-marie, până când se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Se încorporează untul mixat spumă, care trebuie să fie la temperatura camerei și se începe montarea prăjiturii, potrivit substanţial.ro. 

Se începe cu o foaie, apoi cremă, foaie, cremă și repetăm procesul până terminăm foile, iar deasupra mai punem un strat subțire de cremă și punem ciocolată rasă pe deasupra. Asta este tot.

Citeşte şi Șeitanul, mâncare-minune care ajută la slăbit. Carnea vegetariană e săracă în calorii și conține foarte multe beneficii