Prăpăd în Madeira: Incendiilede vegetaţie se extind şi avansează spre Funchal. Cel puţin trei persoane au murit

Incendiile de vegetaţie au pârjolit madeira, iar focul se extinde spre capitala insulei portugheze, Funchal. Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în acest dezastru.

10 aug. 2016, 10:04

O femeie bătrână a murit în locuinţa sa din centrul oraşului, după ce aceasta a fost înghiţită de flăcări. Încă două persoane au murit într-un mod asemănător, au anunţat autorităţiel portugheze.

Două persoane au fost grav rănite şi aproximativ o mie au fost evacuate de urgenţă din locuinţele lor şi din hoteluri unde se aflau turişti. Mai multe clădiri au fost distruse de flăcări, inclusiv un hotel de 5 stele, informează bbc.com. 

Pădurile şi viaţa sălbatică au fost de asemenea afectate de incendiile ce au izbucnit în urmă cu două zile, din cauza temperaturilor ridicate, de peste 35 de grade Celsius, potrivit bbc.com.

Douăsprezece incendii de amploare au izbucnit miercuri dimineaţa, în nord-vestul ţării, a informat Agenţia pentru Protecţie Civilă portugheză.

Citeşte şi Buzău. Peste 125 de hectare de vegetaţie uscată incendiate în ultimele 24 de ore

Fumul provocat de incendii s-a extins cu repeziciune, fiind răspândit de vânturile puternice venite dion nordul Africii. Din cauza aceasta, zborurile de pe aeroportul Funchal au fost amânate.

Autorităţile portugheze care urmăresc prognozele meteorologice au informat că în următoarea perioadă temperaturile vor scădea. În perioada de vară, Madeira are parte de temperaturi caniculare.