Prăpăd în Panciu, judeţul Vrancea. Grindina a culcat la pământ culturile VIDEO

Schimbarea vremii, anunțată de meteorologi, a făcut prăpăd în localitatea Panciu, din judeţul Vrancea, în ciuda faptului că această zonă este protejată de Sistemul Național Antigrindină și de Creșterea Precipitațiilor.

24 apr. 2022, 20:04
Prăpăd în Panciu, judeţul Vrancea. Grindina a culcat la pământ culturile VIDEO

Sămbătă, ANM a emis o avertizarea nowvasting pentru Vrancea, vizate fiind localitățile Homocea, Ploscuțeni, Tănăsoaia, Corbița și Boghești.

S-au  semnalat frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse ce vor cumula 15 – 25 l/mp.

Aversele au căzut pe parcursul zilei de sâmbătă și au antrenat gheață de dimensiunea bobului de mazăre.

Pe mai multe suprafețe cultivate cu viță de vie s-a așternut un strat gros de gheață, în perioada în care cultura se afla în plin proces de dezvoltare.

Există situații când grindina poate cădea pe sol în schimb dimensiunile sunt mici și nu afectează culturile agricole.

În ceea ce privește situația de la Panciu, specialiștii centrului spun ca nu sunt la curent cu ceea ce s-a întâmplat, dar cel mai probabil va fi întrunită o comisie pentru a verifica toate aspectele.

Citeşte şi: Prognoza meteo 25 aprilie 2022. Vreme deosebit de caldă în a doua zi de Paști. Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei