Prăpăd în România în ultimele 24 de ore. 53 de localităţi afectate SEVER de vremea rea VIDEO

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 53 de localităţi din 23 de judeţe pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente şi vântul puternic, conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. În total pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 34 de locuinţe, 80 de curţi , 41 de beciuri şi opt străzi.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 05:39
Prăpăd în România în ultimele 24 de ore. 53 de localităţi afectate SEVER de vremea rea VIDEO

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, în cursul zilei de marţi şi pe timpul nopţii, la nivel naţional au fost emise 32 de atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate, care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torenţiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Vremea va fi instabilă. Vor fi averse cu caracter torenţial şi descărcări electrice

De asemenea, din cauza vântului puternic, patru copaci au căzut pe carosabil sau autoturisme şi a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru degajarea acestora.

Precipitaţiile abundente au produs efecte semnificative în judeţul Cluj, unde pompierii au acţionat în opt localităţi, pentru evacuarea apei cu motopompe. Totodată, pe DN 1R, între localităţile Călăţele şi Dealul Negru, traficul rutier este oprit din cauza surpării părţii carosabile în urma unei viituri, precizează sursa citată.

Alte judeţe unde aversele torenţiale au produs situaţii deosebite au fost Argeş, Gorj, Ialomiţa şi Teleorman, unde s-a acţionat pentru evacuarea apei acumulate în peste 70 de gospodării. În Capitală au fost înregistrate situaţii izolate în care a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru degajarea a doi copaci şi evacuarea apei dintr-o parcare şi trei curţi.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe un drum naţional (DN 15/MS), două drumuri judeţene (DJ 108C/CJ şi DJ 242H/GL) şi este oprit pe două drumuri naţionale (DN 57B/CS şi DN 1R/CJ), respectiv pe un drum judeţean (DJ 108F/SJ).

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/ hidrologice, au fost emise 9 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT la nivelul judeţelor Cluj, Galaţi, Sălaj, Suceava şi Tulcea.