Preşedintele Comisiei parlamentare privind activitatea ANRE cere organelor de anchetă să monitorizeze publicaţiile media care îl atacă

Deputatul PSD Iulian Iancu, președintele Comisiei parlamentare privind activitatea ANRE, a anunțat că va cere organelor de anchetă să monitorizeze publicațiile media care atacă activitatea sa și a comisiei, precum și relația comercială dintre aceste publicații și companiile anchetate.

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 09:36
Preşedintele Comisiei parlamentare privind activitatea ANRE cere organelor de anchetă să monitorizeze publicaţiile media care îl atacă

El a declarat, în debutul ședinței de joi a comisiei, că există mai multe publicații media care, de la începutul anchetei, au publicat informații care îl atacă agresiv atât pe el, personal, cât și activitatea comisiei.

„Instrumentele pe care le avem aici la comisia de anchetă sunt doar întrebările pe care le punem, deci nu înțeleg de unde această agresivitate extremă. Drept pentru care vreau să solicit oficial organelor de investigații și de anchetă din România și de monitorizare să monitorizeze aceste atacuri până la finele comisiei de anchetă și relația comercială dintre acele publicații media care se pretează la acest joc și o parte din operatorii vizați de comisia noastră de anchetă„, a spus Iancu.

Totodată, deputatul a susținut că îl va da în judecată pe liderul PNL, Ludovic Orban, dacă acesta nu aduce, în decurs de o săptămână, dovezi care să probeze acuzațiile potrivit cărora Iancu ar fi un apropiat al Gazprom.

Eu nu am dat atenție și mi-am văzut în continuare de treabă în mod serios, dar o excepție am făcut, pentru că subiectul a ajuns la nivelul cel mai înalt din punct de vedere politic. Domnul Ludovic Orban s-a pretat să-mi adreseze un atac direct printr-o publicație media care de asemenea are acționariat comun, și publicație și la un alt operator care este vizat de comisa de anchetă, și a făcut afirmația, fără nicio ezitare, că sunt omul rușilor și că sunt KGB și că sunt omul Gazprom. Întrucât este președintele celui mai important partid de opoziție din România (PNL, n.r.), eu cred că este un om foarte bine informat, prin urmare îi solicit public și îi dau o săptămână să probeze că eu sunt omul rușilor, că sunt KGB și că sunt omul Gazpromului. În cazul în care nu face demonstrația public, mă voi adresa instanțelor din România și în consecință voi declina această investigație organelor de anchetă, cu toate consecințele de rigoare, petnru că nu este doar un atac la o persoană, ci atacul este în mijlocul desfășurării activității comisiei de anchetă al cărei președinte sunt„, a arătat Iancu.

De asemenea, tot la începutul ședinței de joi, membrii comisiei au aprobat prin vot, la cererea lui Iancu, prelungirea cu 30 de zile a activității comisiei de anchetă, pentru a beneficia de toate informațiile și pentru a le procesa corect. Aceasta deoarece Consiliul Concurenței a anunțat că nu poate trimite informațiile solicitate de comisie mai devreme de 10 decembrie.