Preşedintele PES, Serghei Stanişev, condamnă ameninţările lui Traian Băsescu

Serghei Stanișev, președintele PES, a condamnat astăzi amenințările voalate transmise de președintele Traian Băsescu față de un senatoarea Gabriela Firea, membră a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi. 

15 apr. 2014, 13:32
Preşedintele PES, Serghei Stanişev, condamnă ameninţările lui Traian Băsescu

Serghei Stanișev, președintele PES, a condamnat astăzi amenințările voalate transmise de președintele Traian Băsescu față de un senatoarea Gabriela Firea, membră a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi:

„Condamn cu fermitate declarațiile făcute de Traian Băsescu în emisiunea de televiziune „Jocuri de Putere”, care au fost provocatoare și inflamatorii și care nu au loc într-o democrație modernă. Amenințările lui Băsescu pun sub semnul întrebării respectul său pentru procesul politic și legal adecvat. Sugerând că soțul unui coleg politician ar putea „să nu mai fie găsit” este dincolo de limitele decenței și nu există niciun loc pentru astfel de comentarii în România și în Uniunea Europeană.”

Plângere penală împotriva lui Traian Băsescu. Preşedintele este acuzat de ŞANTAJ şi AMENINŢARE

Președintele Traian Băsescu a declarat duminică seara că informațiile date publicității de Comisia Nana conform cărora contractul Ioanei Băsescu ar putea fi declarat nul sunt „o prostie”. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica lui Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului”.

„E o prostie! Nu te poți lua după o doamnă care a avut drept instruire 10 ani de citit pe prompter. Trebuie să mai știi și puțin drept. (…) Mai auzeam o prostie, tot de la doamna cunoscătoare. Ar fi mai bine să se uite la moșia soțului ei, că înțeleg că ar fi destule probleme pe moșia lui acolo. Să fie atentă acolo, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă”, a declarat Traian Băsescu, cu referire la soțul Gabrielei Firea, primarul orașului Voluntari, Florin Pandele.

Senatorul PSD Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, care investighează modul în care Ioana Băsescu a cumpărat terenul agricol din județul Călărași, a afirmat că se simte ameninţată de declaraţiile preşedintelui legate soţul ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari.