Prea săraci să-şi îngroape morţii: Morgile din România sunt pline

Oamenii nu mai au bani să-şi ia morţii acasă şi să-i îngroape creştineşte, aşa că îi lasă cu lunile sau chiar cu anii la morgă. Oamenii nu primesc ajutor nici din partea preoţilor, care nu vor să facă slujbele de înmormântare gratuit.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 12:07
Prea săraci să-şi îngroape morţii: Morgile din România sunt pline

La morgă se găsesc trupuri neînsufleţite care stau cu lunile, iar în unele cazuri cu anii, fără ca cineva să vină să le mai îngroape.

Este şi cazul unei femei din Ploieşti, care în urmă cu jumătate de an a fost omorâtă de iubitul ei, după ce a divorţat de soţ. Acum fostul soţ vrea să-i ofere celei care i-a dăruit patru copii o înmormântare creştinească, dar nu are cu ce pentru că este sărac.

Cel mai vechi cadavru de la morga din Ploieşti este cel al unei femei care în urmă cu doi ani a fost călcată de tren. De atunci nimeni nu a venit să o îngroape. Un alt caz îngrozitor este al unui bărbat care a fost găsit mort într-un cort pe munte. Cu toate că autorităţile i-au anunţat soţia, mai tânără cu 40 de ani, aceasta a plecat în străinătate, iar trupul neînsufleţit al bărbatului se află în continuare la morgă.

Preoţii condamnă incinerarea cadavrelor, care este o procedură mult mai ieftină, pentru că o consideră necreştinească, dar refuză să facă slujbe gratuite pentru săraci.