Precipitaţii în centrul şi nordul ţării. VEZI cum se anunţă vremea în weekend

Masa de aer rece care traversează România aduce ceva mai multe ninsori, mai ales în zona intracarpatică, dar şi intensificări ale vântului, existând şi o avertizare meteorologică în acest sens.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 06:45
Precipitaţii în centrul şi nordul ţării. VEZI cum se anunţă vremea în weekend

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vânt puternic şi ninsori valabilă de vineri dimineaţă, de la ora 8.00 până sâmbătă, la ora 20.00. La munte se anunţă ninsori şi viscol, iar rafalele de vânt vor depăşi 80-90 de km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, în special în regiunile sudice, unde local vitezele vor atinge 55-60 de km/h.

Sâmbătă, vremea se răceşte în toată ţara, aşa că amiaza vine cu maxime cuprinse doar între minus 1 şi 7 grade. Cerul va fi mai mult noros, dar avem puţine precipitaţii. Ninge local la munte şi ceva mai puţin în vest, în nord şi în centru. În celelalte regiuni doar izolat va fulgui. Vântul suflă mai tare în zona montană înaltă.

Şi în Capitală, prima zi de weekend vine cu o uşoară răcire. Soarele se arată printre nori, nu aşteptăm precipitaţii, iar vântul suflă cu ceva intensificări, aşa că vom simţi mai puţin decât cele 6 grade pe care le vor indica termometrele.

Temperaturile continuă să scadă duminică şi vremea devine rece pentru această dată. Norii acoperă cerul o bună parte a zilei în majoritatea regiunilor, dar lasă ninsori locale la munte şi chiar mai puţine în celelalte zone. Şi tot la munte, vântul mai suflă în rafale. La amiază, aşteptăm maxime de la doar minus 3 grade în estul Transilvaniei, până la cel mult 5 grade în sud.

Răcirea continuă şi pentru bucureşteni, aşa că duminică la amiază abia se mai ating 4 grade. Cerul va fi mai mult acoperit de nori, dar vântul se mai potoleşte.


loading...