Cezar Preda, ironii în plen: Am văzut în Parlament pisoi şi pisicuţi. Azi am văzut şi VEVERIŢE

Deputatul liberal Cezar Preda a declarat, vineri, că a văzut în aula Legislativului oameni grei, oameni de stat, pisicuți, dar a văzut și veverițe care se pricep la viața parlamentară.

12 iun. 2015, 10:14
Cezar Preda, ironii în plen: Am văzut în Parlament pisoi şi pisicuţi. Azi am văzut şi VEVERIŢE

„Am văzut aici, în aula Parlamentului, mulți vorbitori la acest microfon, am văzut și oameni grei, oameni de stat, am văzut și pisoi și pisicuți, dar am văzut azi și niște veverițe, care al naibii se pricep la viața parlamentară. O colegă tânără aici, căreia eu îi doresc mult succes și viața lungă de parlamentar, spunând că moțiunea nu e procedurală, că ea nu se adresează Guvernului ci Parlamentului și că are o activitate laborioasă în comisia de elaborare a legilor. Dragă colegă, această instituție este brelocul Guvernului României de 25 de ani. Domnul Tăriceanu spunea că din 2004 până acum o săptămână guvernele României au elaborat 1.800 de ordonanțe și ordonanțe de urgență, iar noi toți aici legiferăm aceste ordonanțe de atâția ani. Cred că am rămas printre ultimele parlamente din Europa și din lume unde unii stau mai sus decât parlamentarii. În general e invers — ei stau mai jos decât parlamentarii”, a susținut Cezar Preda referindu-se la faptul că băncile în care stau de obicei membrii Guvernului sunt amplasate în aula Camerei mai sus decât cele ale parlamentarilor.

Citeşte şi Alina Gorghiu, prima reacţie după vot. Pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta în toamnă

Preda i-a cerut premierului să își ceară scuze în fața românilor pentru declarațiile făcute de unii dintre miniștrii guvernului pe care îl conduce.

„Cuvintele de ieri, în care 3 milioane de români erau acuzați că și-au lăsat în țară golani și femeile infidele, dublată de ceea ce înseamnă impozitarea bacșișului făcută de un om care cred că nu a dat în viața lui bacșiș sau nu și-a plătit consumația, triplată de un om care ne amenința cu justiția, că ne va sancționa dacă ieșim în stradă, toate aceste lucruri nu pot fi compensate prin scuze pe Facebook. Aceste lucruri nu se pot compensa decât aici și domnule prim-ministru vă invit să vă cereți scuze public tuturor românilor pentru ceea ce înseamnă comportamentul unora dintre miniștrii dumneavoastră. Pe hol circulă un zvon pe care nu am să-l contest și nici măcar nu am să-l infirm, se spune că despre această stare de lucruri că domnul Victor Ponta va scăpa de toate acuzațiile și de toate pozițiile împotrivă, a luat deja o decizie, se va înscrise în UNPR”, a încheiat Preda.

Citeşte şi PRIMA REACŢIE a lui Victor Ponta după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă