Preda, despre atitudinea UNPR şi UDMR: Nu comentez chestiuni care ţin de pupat Piaţa Universităţii

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, marţi referitor la atitudinile UNPR şi ale UDMR, că "fiecare dintre politicienii României se arată în aceste zile cum sunt în realitate" şi că el nu vrea să comenteze "chestiuni care ţin de politica dâmboviţeană şi de pupat Piaţa Universităţii".

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 12:02
Preda, despre atitudinea UNPR şi UDMR: Nu comentez chestiuni care ţin de pupat Piaţa Universităţii

Cezar Preda a fost întrebat cum comentează atitudinea UNPR şi a UDMR după desemnarea lui Victor Ponta ca premier şi după ce PDL a anunţat că trece în opoziţie.

„Nu comentez chestiuni care ţin de politica dâmboviţeană şi de pupat Piaţa Universităţii. Fiecare dintre politicienii României să arate în aceste zile cum sunt în realitate”, a spus Cezar Preda.

Referitor la afirmaţia reprezentanţilor UDMR potrivit cărora Uniunea nu ar mai avea obligaţii faţă de fostul său partener de coaliţie PDL, Cezar Preda a spus că „întotdeauna un partid respectabil are obligaţii faţă de partenerii de coaliţie cu care a construit un program de guvernare”.

„Sunt obligaţii de onoare”, a adăugat Preda.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a declarat, vineri seară, într-o intervenţie la B1Tv, că preşedintele PSD, Victor Ponta, desemnat premier de către preşedintele Traian Băsescu, îi este prieten, liderul UNPR precizând că este convins că cei din Uniune vor vota pentru stabilitatea ţării.

„Vreau să ştiţi că proiectul nostru, încă de la înfiinţarea sa, a activat pentru evitarea derapajului politic. Pe stabilitatea politică noi rămânem consecvenţi. Putem da acest vot (pentru Cabinetul Ponta, nr.). Până la urmă, domnul Ponta îmi este prieten. Sunt convins că toţi colegii mei vor vota pentru stabilitatea acestei ţări”, a spus, vineri seară, Oprea, la B1Tv.

El a adăugat că pentru această decizie a contat şi poziţia PSD faţă de unele proiecte susţinute de UNPR.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara, luni, după o întâlnire cu liderii judeţeni ai Uniunii, că UDMR nu are nicio obligaţie faţă de foştii parteneri şi nici faţă de alte partide parlamentare, adăugând că poziţia faţă de noul Guvern va fi stabilită după ce se vor şti programul şi miniştrii.

În plus, Kelemen spunea că UDMR consideră că România are nevoie de alegeri anticipate, care să ducă la formarea unui guvern cu susţinere parlamentară consistentă.