Preda despre Năstase: Un produs al ceauşismului târziu

Europarlamentarul PDL Cristian Preda şi fostul premier, social-democratul Adrian Năstase poartă în aceste momente un adevărat război pe blogurile personale. Într-o postare de astăzi, Preda spune despre Năstase că reprezintă "un produs al ceauşismului târziu". Anterior afirmaţiilor lui Preda şi Năstase scrisese că eurodeputatul este "un sinecurist plătit cu 20.000 de euro pe lună".

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 16:26
Preda despre Năstase: Un produs al ceauşismului târziu

Conflictul Preda-Năstase a pornit recent, după ce pedelistul a afirmat că neaderarea României în UE în anul 2004 este un eşec al guvernării Năstase (2000-2004). Fostul premier i-a răspuns lui Preda, scriind pe blog că europarlamentarul este un sinecurist. Năstase mai susţinea că neaderarea României în anul 2004 a avut drept cauză proasta guvernare CDR (1996-2000), guvernare în timpul căreia actualul europarlamentarm Cristian Preda a fost consilierul preşedintelui Emil Constantinescu.

Iată şi răspunsul de astăzi al lui Cristian Preda, adresat, tot prin intermediul blogului personal, lui Adrian Năstase.

„Am scris acum două zile pe acest blog că Adrian Năstase nu și-a asumat niciodată întârzierea intrării României în UE. Plecam de la un fapt: majoritatea țărilor foste comuniste au devenit state-membre în 2004, noi, ca și bulgarii – am așteptat 2007. Aș fi putut adăuga și alte fapte, care relevă amnezia fostului premier. Fiindcă Năstase nu și-a asumat nici politica externă ambiguă de la începutul tranziției, a cărei emblemă e, desigur, Tratatul cu URSS, încheiat – la insistențele unui ministru de externe pe nume Năstase – cu doar câteva luni înainte de căderea Imperiului de la Răsărit. Deși nu menționam decât o fărâmă din ceea ce am putea numi “povara politică Adrian Năstase”, fostul premier mi-a răspuns pe un ton care e împrumutat din arsenalul ceaușismului târziu. Nu e de mirare că Adrian Năstase răspunde în acest fel. E un produs al ceaușismului târziu”, scrie Preda pe blogul personal.