Preda: Iese Voinescu, intră Becali. Manevra lui Antonescu este o ruşine pentru numele de „liberal”

Cristian Preda consideră primirea lui Gigi Becali în rândurile liberalilor drept o ruşine pe care ar trebui să şi-o asume preşedintele PNL, Crin Antonescu. Într-o postare pe blogul personal, prim-vicepreşedintele democrat-liberal îşi exprimă tristeţea cu privire al ultimele "manevre" de pe scena politică, mai ales că intrarea lui Becali pe lista candidaţilor USL coincide cu renunţarea lui Seever Voinescu de a mai candida pentru încă un mandat.

RomaniaTV.net
13 oct. 2012, 09:41
Preda: Iese Voinescu, intră Becali. Manevra lui Antonescu este o ruşine pentru numele de „liberal”

„Știam, de câteva luni bune, de intenția lui Sever Voinescu de a nu mai candida pentru PDL. Nu mă așteptam ca oficializarea ei să coincidă cu anunțul intrării lui G.Becali în PNL. Înțeleg, de altfel, tristețea membrilor peneliști care consideră manevra lui Antonescu o eroare și o rușine pentru numele de „liberal”. Indiferent cine se revendică de la el, acest nume e un apel la decență. E valabil și pentru „conservatorism”, o sursă politică respectabilă. Evident, dacă nu e maimuțărită de cei care vor să conserve trecutul comunist și au achiziționat eticheta”, scrie Cristian Preda pe blog.

Conform eurodeputatului PDL, ieşirea din scenă a lui Sever Voinescu coincide în mod nefericit cu cea a revenirii în politică pentru Gigi Becali:

„Sever Voinescu e unul dintre puținii politicieni de la noi care se revendică intelectual de la conservatorism, în sensul său american, și care trăiește în ritmul acestei doctrine. Ziua în care conservatorul Voinescu iese din Parlament, iar Becali anunță că e liberal e, de aceea, o zi tristă pentru toți cei care consideră că politica are nevoie de cuvinte care au miez, nu doar coajă”.