Preda: În campaniile electorale, interlopii îşi trag seva pentru următorii 2-3 ani

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat luni, la România TV, că, în perioada de campanie electorală, interlopii îşi fac "cu mai multă forţă intrarea pentru că acum ei îşi trag seva pentru următorii 2-3 ani", iar lăcomia unora de a rămâne pe post sau de a accede la un post "naşte monştri", pentru că au nevoie de bani.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 20:40
Preda: În campaniile electorale, interlopii îşi trag seva pentru următorii 2-3 ani

„Există o involuţie a influenţei acestor clanuri de vreo 2-3 ani, dar asta nu înseamnă că ele nu mai activează. Şi, mai ales, în campaniile electorale, acum îşi fac cu mai multă forţă intrarea pentru că acum ei îşi trag seva pentru următorii 2-3 ani. Lăcomia de a rămâne pe posturi sau de a accede pe la un post naşte monştri, pentru că ai nevoie de bani. Banii aceştia nu sunt totdeauna albi”, a declarat Cezar Preda, la emisiunea „România 60 de minute”.

Întrebat dacă aceşti bani provin de la interlopi, Preda a spus că este posibil în această „lume lacomă şi disperată”.

Democrat-liberalul a prezentat concluziile unei analize privind evoluţia lumii interlope şi a crimei organizate, făcute la nivelul Comisiei parlamentare de control al SRI.

„Pînă în 2000, clanurile plăteau oamenii politici să le reprezinte interesele. Din 2000, au început să pătrundă încet-încet direct în consiliile locale şi judeţene, iar din 2004 încep, din lumea interlopă, să intre cu forţă direct în Parlamentul României pentru că nu mai vor să plătească politicieni„, a spus Preda.

„Ceea ce înseamnă lumea interlopă astăzi, ceea ce înseamnă statul puternic… nu se poate rezuma numai la vârful statului, în executiv, cum ar fi ministrul sau secretar de stat. Va trebui să fie o muncă asiduă de schimbare a comportamentului de la cel mai mic grad de subofiţer pînă la ofiţerii cei mai înalţi pentru că există o mentalitate colaboraţionistă între acest sistem şi parte din lumea interlopă în anumite componente ale poliţiei„, a concluzionat Preda.