Preda: Ponta a făcut două gafe într-o singură zi

Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirmă că liderul PSD Victor Ponta a făcut ieri două "gafe majore" în apariţiile sale mediatice. Preda susţine că gafele lui Ponta nu au venit din neştiinţă ci pentru că preşedintele social-democrat "a considerat că e îndreptățit să spună orice, adevărul fiind o chestiune marginală și irelevantă". 

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 07:36
Preda: Ponta a făcut două gafe într-o singură zi

„Ieri, Victor Ponta a făcut două gafe majore. Prima se referă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Victor Ponta a declarat pentru Hotnews că va continua să încurajeze cetățenii să dea în judecată statul pentru reducerea salariilor cu o pătrime. De ce? Pare cu totul irațional. Nu e posibilă decât o explicație: Ponta mizează pe ignorarea informației despre decizia CEDO (Curtea a stabilit că reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor nu e o problemă de drepturile omului, n.r.) și dorește să întrețină contestarea pornind de la această manipulare grotescă”, scrie pedelistul pe blogul personal.

Democrat-liberalul comentează şi schimbul de replici pe care preşedintele PSD l-a avut ieri seară cu o jurnalistă a postului public de televiziune.

„A doua gafă a venit pe seară. Ponta a fost invitat la TVR și a făcut cu greu față întrebărilor unei jurnaliste. Pentru a o intimida, Ponta a susținut că jurnalista e obligată să-l menajeze pentru că e plătită din bugetul public, în timp ce… el nu e. Cum este puțin probabil ca Victor Ponta să nu știe că Parlamentul e susținut de la buget, rămâne o singură ipoteză: deși poate părea surprinzător, nu e exclus ca fruntașul PSD să fi considerat că e îndreptățit să spună orice, adevărul fiind o chestiune marginală și irelevantă. Ar exista astfel o legătură între cele două gafe…”, mai precizează Cristian Preda.