Preda: Pot să-i spun lui Boc că a fost bun sau rău, dar nu la televizor

Preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda, a apreciat că, de la ultima Convenţie Naţională a PDL, şedinţele Colegiilor Directoare au reprezentat "terapii în grup" în care nu s-au luat decizii, motiv pentru care partidul a fost înfrânt la alegerile locale. Totuşi, Preda speră ca situaţia să se schimbe la Colegiul Director de joi.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 09:05
Preda: Pot să-i spun lui Boc că a fost bun sau rău, dar nu la televizor

Preda şi-a exprimat dezacordul faţă de Radu Berceanu pentru faptul că a solicitat public demisia conducerii PDL, însă dezacordul vizează doar procedura, anume printr-o declaraţie televizată, nu neapărat cererea în sine.

Nu sunt de acord să cerem azi la televizor. Putem cere mâine la Colegiul Director. Pot să-i spun lui Emil Boc că a fost bun sau rău, că l-a înjurat toată lumea, dar nu la televizor„, a declarat Cezar Preda, la România TV.

Pe de altă parte, Preda s-a arătat reticent că şedinţa Colegiului Director ar putea duce la decizii spectaculoase bazându-se pe istoricul acestor reuniuni de un an încoace.

„Toate Colegiile de la Convenţia din mai 2011 au fost terapii de grup şi de aia ne-am dus în cap. Responsabilă e conducerea partidului„, a spus Preda.

Invitat să comenteze spusele lui Boc, potrivit cărora nu are de ce să demisioneze de la şefia partidului din moment ce a câştigat alegerile la Cluj, Preda a spus: „Analiza o facem mâine: câţi bani s-au dus la Cluj în patru ani şi câţi la Buzău. Răspunsul domnului Boc i-l dăm mâine„.

Liderul PDL Buzău a spus că primarii din teritoriu aşteaptă decizii importante ale conducerii centrale a partidului.

„S-a muncit extraordinar, iar 22% înseamnă mult. Aşteptările în ţară sunt imense ca acest partid să reziste”, a afirmat Preda adăugând că deciziile importante ale PDL sunt cu atât mai necesare cu cât niciodată votul politic nu s-a transferat în mai mare măsură la alegerile locale.

Radu Berceanu a declarat, miercuri, că actuala conducere a PDL trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar al partidului, care să aleagă o nouă echipă.

Berceanu precizat că, joi, în Colegiul Director, îi va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL.

Radu Berceanu a susţinut că întreaga conducere centrală a partidului trebuie să plece.  „Nu poţi să vrei să fii şef şi când se întâmplă ceva să nu ai nicio responsabilitate„, a susţinut Berceanu, citat de Mediafax.

Trebuie ca întregul BPN, conducerea centrală naţională a partidului, să-şi dea demisia şi să facem un congres mare de 5.000 de oameni, cum am făcut totdeauna, în afară de ăsta ultimul, mai aranjat aşa, în care să decidă cine să conducă şi mai ales când să conducă, cei care au muncit şi au câştigat, au participat la aceste alegeri: primarii, cei care au candidat de primari şi au ratat la 20-30 de voturi, că ăia sunt oamenii pe care se bazează partidul”, a afirmat senatorul PDL.