Preda promite dezvăluiri privind lista PMP la europarlamentare: Dragă Elena, minciuna are picioare scurte

Europarlamentarul PMP Cristian Preda a scris pe contul de facebook că va face dezvăluiri legate de modul în care s-a făcut lista partidului la alegerile europarlamentare, în replică la afirmaţiile Elenei Udrea pe acest subiect.

07 oct. 2014, 09:05
Preda promite dezvăluiri privind lista PMP la europarlamentare: Dragă Elena, minciuna are picioare scurte

Cristian Preda crede că Elena Udrea îi denigrează pe „reformiştii” din PMP ca urmare a reticenţelor acestora de a-i sprijini candidatura la alegerile prezidenţiale. „După ce am anunțat că voi vota cu Monica Luisa Macovei, descopăr că Elena Udrea explică zilnic, cu lux de amănunte, cum s-au fabricat listele pentru europene ale PMP. Crede oare candidata că va aduna o majoritate pentru Cotroceni lămurind acest moment din cariera mea politică? Eu zic că nu”, scrie Preda.

Acesta o avertizează pe Udrea că va prezenta public şi punctul săude de vedere asupra acestei chestiuni. „O sfătuiesc să spună adevărul. Fiindcă minciuna are picioare scurte, dragă Elena. De altfel, cu prima ocazie, la revenirea în țară, voi prezenta cum au stat lucrurile în stabilirea listei PMP. E mult mai simplu decât scenariile, menite să denigreze pe unul sau pe altul dintre ‘reformiști’ și difuzate public pe măsură ce aceștia au exprimat rețineri față de actuala șefă a PMP”, a conchis Preda.

Elena Udrea a redeschis războiul cu „tabăra intelectualilor” după ce i-a acuzat că „toți aveau un obiectiv personal: sa ajungă europarlamentari”.

„Bunica mea avea o vorbă: Unde e carte multă, e şi prostie multă. Toţi intelectualii aveau un obiectiv personal: să ajungă europarlamentari. I-am lăsat să stabilească ei ordinea pe lista candidaturilor la alegeri. S-au certat pe doctorate, cine l-a făcut la Paris, cine l-a făcut la Strasbourg. S-au certat pe cine e mason şi cine e mare mason. S-au certat o noapte întreagă”, a spus Udrea.

Teodor Paleologu a reacţionat la atacul Elenei Udrea. „Eu nu am criticat-o niciodată „la scenă deschisă” pe Elena Udrea, ci am spus doar că am semnat pentru Iohannis și că ezit încă dacă să votez pentru Iohannis sau Macovei. Atît și nimic mai mult. Vorba din popor cum că „unde e multă carte, e și multă prostie”, e cît se poate de adevărată cu amendamentul că unde e carte puțină, e și mai multă prostie. Iar unde nu e carte deloc, e beznă totală.”, a scris Paleologu pe Facebook.

În ceea ce priveşte cearta de-o noapte relatată de Elena Udrea, Paleologu a spus: „Este vorba într-adevăr de una dintre cele mai ridicole situații în care m-a pus scurta mea carieră politică: stabilirea locurilor pe lista de la europarlamentare într-un conciliabul de douăsprezece ore cu Funeriu, Baconschi și Preda (nici vorbă de Papahagi la acea întîlnire). Își aduc și ei aminte, fără îndoială, că am utilizat chiar termenul de „grotesc”. Dar tot grotesc și chiar odios este ca Pinalti să tranșeze discuția în felul său caracteristic: „Lasă vrăjeala, scoate banii”. De atunci, o știe tot partidul, nu am mai pus niciodată piciorul la reuniunile lor”, spuen Paleologu.

Teodor Baconschi l-a criticat şi el pe Gheorghe Ştefan Pinalti. „Pinalti acesta e unul la care scarba de intelectuali ia forme absolute. Dispretuieste sincer, visceral, orice tampit care a muncit 4 ani pentru o teza de doctorat. Daca ai facut si eroarea de a-ti pierde vremea cu scrierea de carti, esti chiar un nimeni”, a scris şi Baconschi pe reţeaua de socializare.