Prefectul Sibiului, atacuri şi reproşuri la adresa unui medic care a cerut mai multe paturi COVID: Ne facem de toată minunea

Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu, a fost deranjat de apelul unui medic de la UPU Sibiu pentru alocarea mai multor paturi destinate pacienților COVID. Cadrul medical a declarat în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că pacienții infectați nu mai pot fi internat din cauza liăsei de paturi.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 18:07
Prefectul Sibiului, atacuri şi reproşuri la adresa unui medic care a cerut mai multe paturi COVID: Ne facem de toată minunea

Medicul Voichiţia Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a vorbit în cadrul ședinței Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă despre situația paturilor COVID din cadrul unității medicale.

„Dacă îmi permiteţi, aş dori să intervin şi eu un pic. Sunt Voichiţa Halmaghi şi îi ţin locul doctorului Csillag de la Serviciul de Urgenţă”, a spus medicul urgentist Voichiţa Halmaghi. Prefectul a sărit imediat sperând că medicul nu va pune întrebări: ”Ascultaţi-mă, sper că nu ne luaţi şi dumneavoastră la întrebări acum”.

Medicul a explicat în cadrul ședinței că pacienții infectați nu mai încap în paturile existente din spital.

Citește și: Avertismentul medicului Virgil Musta despre sărbătorile de iarnă: Nu ne vom putea bucura ca în alţi ani

”Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare”

”Nu, nu pun întrebări. Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, de ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri s-au raportat 150″, a spus medicul Voichiţa Halmaghi, potrivit Agerpres.

Prefectul Mircea Creţu a asigurat-o pe Voichiţa Halmaghi că marţi, la ora 13:00, într-o şedinţă la Prefectură, poate face propuneri. Acesta a menționat și faptul că  „face de minune” judeţul prin ceea ce a spus.

Citește și: Noi detalii despre vaccinul anti-COVID. Ce susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford

”Doriţi să vă spun şi eu nemulţumirile mele”

„Nu vă supăraţi, doamna doctor sau director ce sunteţi. Nu vă supăraţi, acest lucru nu ştiu dacă face obiectul întâlnirii noastre. Mâine la ora 13:00 avem întâlnire cu toţi managerii, inclusiv cu Ambulanţa. Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum. Auziţi, doriţi să vă spun şi eu nemulţumirile mele acum şi referitor la Ambulanţă şi la spitale?”, a mai spus prefectul sibian.

Mai mult decât atât, Mircea Crețu i-a reproșat medicului că a vorbit ca un jurnalist: ”Auziţi? Acum faceţi ca şi cum aţi fi de la presă, pe bune. Acum ştiţi pentru prima dată sau e prima zi când vă daţi seama că vă mai trebuie paturi?”


loading...