Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră despre măsurile de relaxare. „Sper că vom putem ajunge cât mai repede la incidenţa de 1,5 la mie”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, luni, că autorităţile iau în calcul o diminuare a restricţiilor pe măsură ce scade numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Reprezentantul Guvernului a vorbit despre reluarea spectacolelor şi a activităţii din cinematografe.

03 mai 2021, 12:30
Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră despre măsurile de relaxare. „Sper că vom putem ajunge cât mai repede la incidenţa de 1,5 la mie”

Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră despre măsurile de relaxare. Alin Stoica a explicat că principala prioritate a autorităţilor este creşterea numărului de persoane vaccinate anti-COVID.

„Lucrăm deocamdată pe scenariul de relaxare. Lucrăm pe scenariul de vaccinare. Asta e prioritatea numărul zero pentru Guvern.

Sper că vom putem ajunge cât mai repede la incidenţa de 1,5 la mie şi atunci să luăm şi alte măsuri de relaxare”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Digi24.

Declaraţiile prefectului vin în contextul în care DSP Bucureşti a anunţat că rata de incidența a ajuns la valoarea de 2,42.

Citeşte şi: Relaxarea restricţiilor în Capitală. Restaurantele şi cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid de astăzi la 30% din capacitate

Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră despre măsurile de relaxare. Spectacole cu persoane vaccinate şi centre de vaccinare drive-through în fiecare sector

De asemenea, reprezentantul Guvernului a precizat că urmează să fie reluată activitatea în sălile de spectacole şi în cinematografe în primă fază la o capacitate de 30%. De asemenea, Alin Stoica a vorbit despre posibilitatea organizării de evenimente în spaţii deschise la care ar putea participa maximum 300 de persoane.

„Având în vedere că vine vara aşteptăm genul ăsta de spectacole. Lucrurile ar putea să arate chiar bine în vară”, a afirmat prefectul Capitalei.

„Trebuie sa ținem cont de faptul că actuala hotărâre de Guvern privind starea de alertă urmează să fie şi ea revăzută la 30 de zile de când a fost dată, adică undeva pe 13 mai, şi atunci vom observa şi deciziile pe care le va lua Guvernul, în urma discuţiilor din Comitetul interministerial”, a conchis Stoica.

De asemenea, Alin Stoica a afirmat că Ministerul Culturii ia în calcul organizarea unui eveniment pilot la care să poată participa spectactori vaccinaţi anti-COVID.

„În week-endul- cu 14-16 mai Ministerul Culturii organizează acest eveniment”, a spus Alin Stoica.

Cu toate acestea, autorităţile iau în calcul şi scenarii mai puţin optimiste, în condiţiile în relaxării din minivacanţa de Paşte.

„Există însă îi scenarii mai puțin optimiste. Am văzut o relaxare accentuată în acesta minivacanţă şi de acolo am putea avea o creştere peste două săptămâni.

Apoi sunt factori externi. Tulpina indiană a ajuns deja la noi şi e posibil să avem o creştere. În acest moment avem un scenariu pe ideea de relaxare asociată cu vaccinarea accelerata a populaţiei.

Avem în vedere creşterea capacităţii de vaccinare, centre de drive-through în fiecare sector, plus o campanie de comunicare pentru cetățeni.

Vom avea evenimente punctuale, maratonul vaccinării în următorul week-end la Sala Palatului şi Biblioteca Națională.

Apoi vom avea câteva experimente punctuale pentru a vedea cum putem funcționa, ma refer la spectacole de teatru în weekendul de peste doua săptămâni – Teatrul Național si Opera Română – vor organiza spectacole cu persoane vaccinate unde nu se va tine cont de limita de 30%”, a mai precizat Alin Stoica.

Citeşte şi: Amenzi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai pentru nerespectarea regulilor anti-COVID


loading...
Partenerii noștri