Prefectul Capitalei: „Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii cu COVID-19”. Şedinţă luni la ora 15.00

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a anunţat că nu mai sunt locuri la ATI în Bucureşti, iar Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate, ceea ce înseamnă încă 3-400 de paturi.

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 16:24
Prefectul Capitalei: „Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii cu COVID-19”. Şedinţă luni la ora 15.00

Update: „Mâine (luni – n.r.) se întruneşte Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, după cum ştiţi el se reuneşte în 48 de ore de la momentul anunţului. Mâine ne vom reuni, vom lua măsurile pe care le-a amintit şi domnul prim ministru, măsurile nu sunt blânde, se poartă masca şi în spaţii deschise şi în spaţii închise, se închid activităţile restaurantelor, cafenelelor, tuturor unităţilor de alimentaţie publică, spectacole, jocuri de noroc, toate măsurile se vor lua mâine”, a explicat Gheorghe Cojanu.

Se semnează acum un ordin de ministru şi de mâine Spitalul Colentina va deveni spital COVID în integralitate, deci vor fi vreo 3-400 de locuri la ATI. Asta este o veste nemaipomenită. La Spitalul „Marius Nasta” a fost trimisă o unitate mobilă şi vor fi detaşaţi medici pentru a asigura această unitate mobilă.”, a declarat duminică prefectul.

De asemenea, el s-a referit şi la spitalul modular de la Elias, precizând că spitalele Floreasca şi Elias vor colabora pentru a asigura personal medical pentru acest spital.

El a mai precizat că medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu, nemaifiind elevii la şcoală, vor fi detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi cu COVID.

S-a luat decizia de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, ca medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi bolnavi de COVID„, a precizat Ghoerghe Cojanu.