Prefectul de Ilfov Daniel Zamfir explică rata enormă de infectare din judeţ şi vorbeşte despre carantinarea zonală

Rata de infectare cu COVID-19 atinge cote astronomice în județul Ilfov. Şapte localități au ajuns la o incidenţă peste 20 la mie. Alte 40 de localități au peste 8 la mie rata de infectare. Cea mai mare rată de infectare este în comună Clinceni, cu 23,68 la mie, urmată de Corbeanca şi Chiajna. Ilfovul devine astfel județul cu cea mai mare rată de infectare din țară: 16, 49 la mie.

17 oct. 2021, 10:28
Prefectul de Ilfov Daniel Zamfir explică rata enormă de infectare din judeţ şi vorbeşte despre carantinarea zonală

Prefectul Daniel Zamfir a explicat că o posibilă cauză a acestei explozii de infectări din judeţul Ilfov ar putea fi concentrația mare a populației datorată apropierii de Capitală.

„Așa cum ştiţi, Ilfovul are un specific aparte, este dispus de jur-împrejurul Bucureştiului, iar localitățile sunt foarte aglomerate, au cunoscut o dezvoltarea urbanistică deosebită în ultimul an. S-ar putea ca una dintre cazurile înmulțirii numărului de infectări să fie provocată de această aglomeraţie.”, a declarat Daniel Zamfir la B1TV.

Întrebat ce măsuri suplimentare aplică pentru localităţile în care rată a depășit rata de 20 la mie, prefectul a spus că au fost intensificate controalele privind respectarea măsurilor impuse.

Citeşte şi: Un om de afaceri din Botoșani a cumpărat concentratoare de oxigen în valoare de 30.000 de euro pentru bolnavii de COVID. Singura condiție pe care a impus-o afaceristul

„În acest moment, în întreg județul sunt aplicate măsurile prevăzute în HG 1090, iar în localităţile în care incidenta este peste 20, am intensificat controalele şi verificările cu privire la respectarea masurilor în vigoare. Au fost aplicate şi amenzi. Doar ieri au fost aplicate în cuantum de 12500 de lei”, a declarat prefectul de Ilfov.

Prefectul a afirmat că nu ia în calcul carantinarea județului „pentru că ar fi imposibil având în vedere dispunerea geografică și apropiere de Bucureşti. Efortul ar fi prea mare comparativ cu rezultatul”.

Citeşte şi: România a depăşit 2.000 de morţi de Covid pe săptămână. Caz tragic în Giurgiu, unde un bărbat şi ambii părinţi au decedat la doar câteva ore distanţă