România a depăşit 2.000 de morţi de Covid pe săptămână. Caz tragic în Giurgiu, unde un bărbat şi ambii părinţi au decedat la doar câteva ore distanţă

De luni până sâmbătă în România au murit peste 2.000 de oameni din cauza coronavirusului, 352 doar în ultima raportare pe 24 de ore.

17 oct. 2021, 09:36
România a depăşit 2.000 de morţi de Covid pe săptămână. Caz tragic în Giurgiu, unde un bărbat şi ambii părinţi au decedat la doar câteva ore distanţă

Un caz tragic s-a înregistrat în judeţul Giurgiu, unde un bărbat de 36 de ani şi părinţii săi de 65 şi 69 de ani au decedat la doar câteva zile distanţă, după ce fuseseră internaţi împreună. Cei trei erau nevaccinaţi şi nu au putut fi convinşi să se imunizeze nici măcare de sora şi fiica lor, care aparent este medic.

Tânărul de 36 de ani şi părinţii săi de 65 şi 69 de ani au ajuns la camera de gardă a Spitalului Judeţean din Giurgiu în stare foarte gravă. Aveau plămânii afectaţi în proporţie de 80% şi au fost imediat internaţi. Era ultima oară când se vedeau toţi trei. În scurt timp, starea fiului s-a agravat şi a fost transferat la Terapie intensivă.

„Ulterior a fost intubat, a rezistat timp de câteva zile, dar nu a raspuns la niciun tratament.”, a declarat Dragoș Chivu, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

Părinţii săi s-au stins primii, în acelaşi salon al spitalului. Tânărul, noaptea, câteva ore mai târziu. O tragedie care ar fi putut fi evitată dacă ar fi fost vaccinaţi, spun medicii. Însă nici măcar fiica victimelor, care ar fi doctor de profesie, nu a reuşit să-i convingă să se imunizeze sau să meargă mai devreme la urgenţe, potrivit Observatornews.

„Din pacate avem din ce in ce mai multe cazuri grave care se prezinta in UPU mai tarziu decat ar trebui. Ar trebui sa vina de la primele simptome.”, a mai spus Dragoș Chivu.

„Pacientii vin in fazele tardive ale bolii, cu afectare pulmonara masiva, rar intalnim in momentul de fata cu afectare sub 60%, cu saturatie foarte mici, fara oxigen.”, a declarat şi Vâlsan Bogdan, medic UPU, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Tragedie fără margini în Satu Mare. O tânără gravidă și bebelușul nenăscut au murit din cauza COVID. Familia a făcut scandal în fața spitalului!

Mai grav este că cei mai mulţi care ajung la spitalul din Giurgiu nu sunt vaccinaţi. De altfel, judeţul este pe penultimul loc la imunizare.

„Prea mult au fost ascultati cei care au contestat vaccinul. In alte tari s-a ajuns la 100% si rezltatele se vad, Romania plateste un tribut greu. Vaccinarea este singura soltuie.”, spune Dumitru Beianu, președinte Consiliului Județean Giurgiu.

Dacă în unele locuri autorităţile promovează imunizarea, în altele se duc adevărate campanii de dezinformare. În Botoşani, judeţ în care rata de infectare a depăşit 8%, iar purtarea măştii este obligatorie şi afară, o profesoară de muzică şi-a şocat elevii de 13 ani cu declaraţiile antivaccin.

„Du-te frate, dacă tu vrei să ajungi legumă peste doi-trei ani, treaba ta, să fii experimentul şi cobaiul la nenorociţii ăştia de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii!”, este înregistrată spunând Doina Amarandei, profesoara de muzică a Liceul Teoretic Grigore Antipa din Botoșani.

Unul dintre copii a înregistrat-o, iar autorităţile au declanşat acum mai multe anchete care i-ar putea aduce inclusiv desfacerea contractului de muncă. Pentru început, ministrul Educaţiei va trimite corpul de control la liceul din Botoşani.

Irina Telişcă, purt. de cuv. ISJ Botoşani: „Inspectoratul Şcolar dezaprobă total cele întâmplate, nu este de acord cu un asemenea comportament.”

Monica Delia Adăscăliţei DSP Botoşani: „Este regretabil din partea oricui ar veni aceste declaraţii, cu atât mai mult cu cât vorbim aici de un cadru didactic, din păcate, care se ocupă de educarea şi formarea unor copii.”

Citeşte şi: Un om de afaceri din Botoșani a cumpărat concentratoare de oxigen în valoare de 30.000 de euro pentru bolnavii de COVID. Singura condiție pe care a impus-o afaceristul