Un om de afaceri din Botoșani a cumpărat concentratoare de oxigen în valoare de 30.000 de euro pentru bolnavii de COVID. Singura condiție pe care a impus-o afaceristul

Vin și vești bune în România. Un afacerist din Botoșani a cumpărat nu mai puțin de 20 de concentratoare de oxigen pentru bolnavii de coronavirus.
Alina Costache
16 oct. 2021, 23:34
Un om de afaceri din Botoșani a cumpărat concentratoare de oxigen în valoare de 30.000 de euro pentru bolnavii de COVID. Singura condiție pe care a impus-o afaceristul

Un om de afaceri din Botoșani a cumpărat concentratoare de oxigen în valoare de 30.000 de euro pentru bolnavii de COVID. Aparatura, cu o valoare de 131.000 de lei, fără TVA, a fost livrată la Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Un om de afaceri din Botoșani a cumpărat concentratoare de oxigen în valoare de 30.000 de euro pentru bolnavii de COVID. Singura condiție pe care a impus-o afaceristul

După donația de 30.000 de euro, afaceristul a pus o singură condiție, să nu-i fie dezvăluită identitatea.

”Este, la propriu şi la figurat, o gură de oxigen, pentru bolnavi şi pentru sistemul sanitar şi îi mulţumesc pentru gestul extraordinar, atât în numele meu, cât şi al bolnavilor. Acum aceste concentratoare sunt şi mai importante, pentru că tot mai mulţi bolnavi au nevoie de terapie cu oxigen, din cauza formelor grave ale bolii”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, pentru botosaninews.ro.

Mai multe state au răspuns solicitării ţării noastre de ajutor în criza sanitară provocată de valul patru al pandemiei.

Până în prezent România a primit 5.200 de doze de anticorpi monoclonali (Italia), 50 de concentratoare de oxigen de 5 litri (Polonia), 200 de concentratoare de oxigen de 5 litri (Olanda).

Autorităţile anunţă că în secţiile de Terapie Intensivă din spitalele din ţară nu mai este nici măcar un pat liber pentru bolnavii de coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 1739 de pacienţi sunt internaţi, sâmbătă, la ATI.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, în data de 16 octombrie 2021, la nivel național există 1613 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, în București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă sâmbătă că la nivel național există o rezervă operațională de 168 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

„Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1.739 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Citește și: Nelu Tătaru: „Nu suntem încă în vârful valului 4. Numărul pacienţilor care ajung la ATI, dublu faţă de anul trecut”

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Un gigant din Ungaria dă o nouă lovitură puternică pe piața din România. Va dezvolta o super afacere, în județul unde vor să se mute foarte mulți români
Capital.ro
S-a aflat de ce s-au anulat alegerile. Americanii au făcut urgent anunțul: „Actorul rău este...”
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Alertă maximă de la Google. Mare grijă când faci asta
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Băsescu, demascat. Pe cine conducea fostul președinte din culise: Să nu ne mai alintăm, el era șeful...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare