Prefectul de Mureş: Românii vor fi dominaţi de romi. Vezi ce spune despre fertilizare

În judeţul Mureş, numărul cetăţenilor de etnie romă a crescut, în vreme ce populaţia judeţului a scăzut. Este avertismentul prefectului Marius Paşcan, care a declarat la România TV că ţara noastră nu are o politică naţională de fertilizare.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 12:38
Prefectul de Mureş: Românii vor fi dominaţi de romi. Vezi ce spune despre fertilizare

Prefectul de Mureş, Marius Paşcan, s-a arătat îngrijorat de predicţiile specialiştilor legate de scăderea demografică. El a declarat pentru România TV că populaţia judeţului său a scăzut,  în vreme ce numărul cetăţenilor romi a crescut.

La recensământul anterior, în judeţul Mureş, populaţia romă era de cca 7%. Populaţia judeţului a scăzut cu peste 50.000 de locuitori. Se pare că, din primele estimări, populaţia de romi a crescut cu mai bine de 4 procente„, a spus Paşcan.

Prefectul a semnalat faptul că, spre deosebire de alte state, România nu are o politică naţională de fertilizare.

Alte state susţin o politică de fertilizare, asigură tratament de fertilizare gratuit. Noi nu avem o astfel de politică naţională. N-am spus că e bine sau rău„, a arătat Paşcan.

Prefectul de Mureş a declarat cu o zi în urmă că România are un spor demografic negativ.

Ţineţi cont că predicţiile legate de demografie demonstrează că, în următorii 50 de ani, şi românii, şi maghiarii, vom ajunge minoritari pe aceste meleaguri, vom fi dominaţi de etnia romă„, a afirmat prefectul.