Pregăteşte-ţi mintea pentru o cură de slăbire

Poate că nu există femeie care să nu fi trecut măcar o dată în viaţă prin experienţa unei diete, fie de slăbit, fie de îngrăşat, fie de detoxifiat. Evident, când pornim la un asemenea drum, ne dorim să reuşim. Nereuşita poate fi cu mult mai frustrantă decât ceea ce "îndurăm" din punct de vedere alimentar pe durata respectivei cure.

RomaniaTV.net
01 apr. 2013, 20:34
Pregăteşte-ţi mintea pentru o cură de slăbire

Paradoxal, se pare că există o legătură directă între reuşită şi felul în care ne educăm mintea să ne ajute în acest proces. De câte ori nu vi s-a întâmplat să repetaţi aceeaşi dietă şi să nu dea niciun rezultat sau, oricum, nu acelaşi rezultat ca data trecută? Şi frustrarea creşte… Dăm vina pe metabolism, pe vârstă, pe stres. Şi acestea au rolul lor, însă mai este un factor fundamental care se derulează în paralel cu dieta noastră alimentară: ce se petrece în mintea noastră! Ce gândim şi cum ne ajutăm cu propria minte, acesta este un aspect care nu trebuie neglijat.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să slăbeşti sănătos:

1. Ai răbdare! Dacă vrei să pierzi din greutate printr-o metodă sănătoasă, este nevoie de timp. Dă-ţi o pauză mentală şi relaxează-te în timp ce ţii dietă, iar greutatea va începe să scadă.

2. Nu te stresa. Când faci din pierderea în greutate o sursă de stres în sine, rezultatul este acela că ea nu se va petrece la fel de repede ca atunci când eşti optimist şi relaxat.

3. Fii realistă în privinţa numărului de kilograme pe care vrei să le pierzi.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro