Preliminarii CM 2014: România a învins Andorra cu scorul 4-0

Echipa naţională a României a învins, marţi, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (2-0), reprezentativa Andorrei, în cel de-al doilea meci susţinut în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 19:31
Preliminarii CM 2014: România a învins Andorra cu scorul 4-0

„Tricolorii” au maximum de puncte după primele două meciuri disputate în campania de calificare la CM 2014, din Brazilia. România s-a impus lejer în faţa Andorrei, cu 4-0, prin golurile marcat de Torje (29), Lazăr (44), Gomes (90+1, autogol) şi Maxim (90+3).

România a deschis scorul în minutul 29, când după o acţiune purtată de Tănase pe partea stângă, acesta a pasat la Costin Lazăr, care a prelungit pentru Marica, acesta i-a pasat lui Torje, care a şutat din prima de la 14 metri lateral dreapta la colţul lung.

În minutul 44, Costin Lazăr a înscris cu un şut de la 22 de metri.

În minutul 90+1, Găman a reluat spre poartă cu o lovitură de cap o centrare venită de pe partea stângă, mingea a lovit bara, însă aceasta a ricoşat din spatele portarului Gomes în poartă.

Alexandru Maxim a dus scorul la 4-0, care după o acţiune personală pe partea stângă, a şutat la colţul scurt al porţii apărate de Gomes.

România: Lobonţ (Tătăruşanu ’46) – Măţel, Chiricheş, Găman, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr – Torje, Grozav, Tănase (Al. Maxim ’80) – Marica (Rusescu ’54). Antrenor: Victor Piţurcă.

Andorra: Gomes – Rodrigues, E. Garcia, Lima, M. Garcia – Ayala, Vieira – Clemente (Moreno Marin ’86), Pujol Lorenzo (Britos ’80) – Gomes Perez (Silva Garcia ’70). Antrenor: Jesus Luis Alvarez.

Cartonaş galben: Lima ’51.

Jocul a fost condus de o brigadă din Muntenegru, alcătuită din Pavle Radovanovici la centru, ajutat de Dragan Vujovici şi Veselin Radunovici, în timp ce Jovan Kaludjerovici a fost rezervă.

În calitate de Comisar FIFA a fost delegat Steen Michael Dahrup (Danemarca), iar observator de arbitri a fost Vladimir Petrov (Ucraina).

După fiecare gol marcat de România, la staţia de amplificare s-a pus un fragment din melodia „Ciuleandra” cântată de Maria Tănase: „Două fire, două paie, ia ciuleandra la bătaie şi înc-o dată măi băieţi”.

La meci au asistat, printre alţii Gigi Becali, Florian Walter, Florin Răducioiu, Gică Popescu şi Ilie Năstase.

Portarul Ciprian Tătăruşanu a fost huiduit de către spectatorii prezenţi în stadion în momentul în care l-a înlocuit pe Bogdan Lobonţ. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Tănase în minutul 80, când a fost schimbat de Alexandru Maxim. De altfel, Tănase a fost huiduit de mai multe ori de toţi suporterii prezenţi la meci.

Aceasta a fost prima victorie a României pe Arena Naţională, după remizele cu Franţa, Belarus şi Uruguay.

România va întâlni în următoarea partidă reprezentativa Turciei, meciul urmând să aibă loc la 11 octombrie la Istanbul.