Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, acuză Twitter că a retras 6.600 de abonaţi de pe contul său

Preşedintele venezuelan, Nicolas Maduro, a afirmat că, pe Twitter, contul său şi cele ale membrilor guvernului său au fost ţinta unor ''atacuri'' cibernetice din partea companiei, care în opinia sa este complice cu opoziţia de dreapta, relatează vineri AFP şi EFE.

RomaniaTV.net
01 nov. 2013, 16:39
Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, acuză Twitter că a retras 6.600 de abonaţi de pe contul său

”Am descoperit un atac masiv al Twitter şi al dreptei internaţionale împotriva conturilor unor patrioţi bolivarieni şi chavişti venezuelani pornind din diferite locuri din lume”, a declarat joi seara Nicolas Maduro, care a fost susţinut şi promovat de către fostul preşedinte Hugo Chavez 1999-2013.

La rândul său, ministrul venezuelan al comunicaţiilor, Delsy Rodriguez, a explicat că ”peste 6.600 de abonaţi” la contul preşedintelui au fost retraşi într-un interval de ”zece minute”. Rodriguez n-a precizat data acestui ”atac”. Vineri, contul oficial al preşedintelui Maduro în limba spaniolă număra peste 1,4 milioane de abonaţi. Delsy Rodriguez a indicat, de asemenea, că propriul său cont a fost suspendat de pe site-ul de microblogging, ceea ce a putut fi confirmat de către AFP, citată de Agerpres.

Citeşte şi Demn de Orwell: Preşedintele Venezuelei a înfiinţat un post de ministru pentru „suprema fericire a poporului”

Potrivit preşedintelui venezuelean, acest ”atac” ar fi fost întreprins împreună cu o mişcare lansată pe reţelele de socializare care ar viza să provoace tulburări sociale pentru a determina o amânare a alegerilor municipale preconizate pentru 8 decembrie.

Nicolas Maduro, ales preşedinte în aprilie, cu o diferenţă de numai 1,49 % din voturi faţă de contracandidatul său, va trece prin primul său test electoral la scrutinul din decembrie.

De mai multe luni de zile, guvernul denunţă periodic planuri ce ar fi puse la cale în străinătate şi care ar viza provocarea de tulburări, înlăturarea de la putere a guvernului, chiar asasinarea unor membri ai guvernului, cu complicitatea opoziţiei.