Parlamentul nu dă vot pe hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă. Mesaj pentru Orban: "să mai citească o dată legea"

Publicat: Miercuri, 17 Iunie 2020 10:24 // Actualizat: Miercuri, 17 Iunie 2020 10:24 // Sursa: romaniatv.net

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor s-au întrunit miercuri a se pune de acord asupra calendarului adoptării prelungirii stării de alertă pe teritoriul României. Parlamentarii au decis că nu vor da deocamdată un vot pe hotărârea Guvernului cu privire la prelungirea stării de alertă.

UPDATE: Conducerea Parlamentului a decis să-i trimită o scrisoare premierului Ludovic Orban prin care să-i atragă atenţia că hotătârea trebuie votată de Parlament, iar iar prelungirea stării de alertă trebuie încuviinţată de parlamentari şi nu doar să fie transmisă spre informare.

Drept urmare, parlamentarii îi cer premierului Orban "să mai citească o dată legea".

Guvernul a trimis marţi, la Parlament, hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă. În adresă, Guvernul scrie că aceasta a fost transmisă pentru "informare".

Şedinţa Birourilor permanente reunite s-a desfăşurat online, conform Agerpres.

Guvernul a decis marţi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 17 iunie, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat măsurile de relaxare care vor fi aplicate, precum oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, redeschiderea sălilor de fitness, a grădiniţelor, after school-urilor şi a activităţilor de jocuri de noroc.

Ludovic Orban: "Se propune prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile. Se redeschid bisericile" DOCUMENT

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
birouri permanente reunite Camera Deputaţilor Senat starea de alertă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H