Premier League se reia pe 17 iunie, după o pauză de trei luni. Anunţul este oficial, care vor fi primele meciuri după pandemie

Premier League, cel mai puternic campionat de fotbal din lume, se va relua în data de 17 iunie. Primele partide vor fi Aston Villa - Sheffield United şi Manchester City - Arsenal Londra, care se vor juca de la aceeaşi oră.

28 mai 2020, 14:31
Premier League se reia pe 17 iunie, după o pauză de trei luni. Anunţul este oficial, care vor fi primele meciuri după pandemie

Aceste două partide care vor redeschide sezonul de fotbal în Anglia fuseseră amânate la sfârşitul iernii, din cauza finalei Cupei Ligii Angliei. După Aston Villa – Sheffield United şi Manchester City – Arsenal Londra, din 17 iunie, Premier League va avea etapă normală de weekend în perioada 19-21 iunie.

Ultimul meci de fotbal jucat în Premier League a fost Leicester – Aston Villa 4-0, din data de 9 martie.

Pentru moment, partidele din Premier League se vor desfăşura fără spectatori. În total, 92 de meciuri au mai rămas de jucat din actualul sezon.

Citeşte şi FOTBAL Primul campionat din Europa care reîncepe cu spectatori în tribune

Cluburile din Premier League au votat în unanimitate pentru reluarea antrenamentelor colective, inclusiv contactul între jucători, acesta fiind un nou pas important către reluarea sezonului din Anglia.

Până în prezent, cluburile din Premier League au efectuat 2.752 de teste pentru COVID-19, iar 12 dintre acestea au avut rezultat pozitiv. Jucătorii și membrii staffului vor fi testați de două ori pe săptămână. Fiecare persoană testată pozitiv se va izola pentru o perioadă de șapte zile.

Clasament: 1. FC Liverpool – 82p; 2. Manchester City – 57p; 3. Leicester – 53p.