Premieră în București: Blocurile din Sectorul 3 vor avea panouri fotovoltaice și pompe de căldură

Primăria Sectorului 3 va monta panouri fotovoltaice și pompe de căldură, va moderniza lifturile și va pune corpuri de iluminat eficiente energetic.

16 dec. 2022, 14:34
Premieră în București: Blocurile din Sectorul 3 vor avea panouri fotovoltaice și pompe de căldură

Premieră în București: Primăria Sectorului 3 va monta panouri fotovoltaice și pompe de căldură, va moderniza lifturile și va pune corpuri de iluminat eficiente energetic.

Proiectul, aprobat ieri de Consiliul Local al Sectorului 3 presupune implementarea acestui program la 50 de blocuri, urmând ca după realizarea acestui proiect pilot, demersul să se extindă la toate blocurile din sector.

Primăria Sectorului 3 montează panouri fotovoltaice. Vizate vor fi blocurile reabilitate termic și vor fi executate următoarele lucrări:

  • Instalarea de panouri fotovoltaice,
  • Achiziționarea și montarea de pompe de căldură (on-grid), inclusiv achiziţionarea acestora – în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră,
  • Înlocuirea a lifturilor prin înlocuirea mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, precum şi lucrări de reparare/înlocuire a componentelor mecanice, a cabinei/uşilor de acces, a sistemului de tracţiune, cutiilor de comandă, troliilor, după caz,
  • Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată şi durată mare de viață – tehnologie LED.

Citește și Vești bune pentru români! Se ieftinesc panourile solare și pompele de căldură

“Primăria Sectorului 3 nu poate rămîne insensibilă la contextul energetic dificil înspre care ne îndreptăm deja. Creșterea eficienței energetice a fost și este o prioritate pentru noi, aceasta implicând reabilitarea termică a blocurilor și acum o nouă etapă prin acest proiect. Îmi doresc să implementăm aceste măsuri la toate blocurile reabilitate în beneficiul cetățenilor”, a declarat Robert Negoiță, Primarul Sectorului 3.

Primăria va plăti 90% din investiție, iar asociațiile de proprietari restul de 10%. Pentru persoanele cu posibilități financiare reduse va achita Primăria și cofinanțarea de 10%.

Citește și Un român nu mai are nevoie de bani pentru benzină după ce și-a pus panouri electrice pe un Volkswagen Golf