Un român nu mai are nevoie de bani pentru benzină după ce și-a pus panouri electrice pe un Volkswagen Golf

Un bărbat din București e viral după ce a transformat un Volkswagen Golf de la începutul anilor '90 în mașină electrică.

15 nov. 2022, 19:41
Un român nu mai are nevoie de bani pentru benzină după ce și-a pus panouri electrice pe un Volkswagen Golf

Un bucureștean a devenit viral după ce și-a transformat mașina, un Volkswagen Golf din anii ’90, în mașină electrică. Investiția este remarcabilă, având în vedere vechimea autovehiculului, dar acum îi aduce o multitudine de beneficii financiare pe termen lung, unul dintre acestea fiind datorate numerelor verzi pe care le are acum autoturismul, potrivit playtech.ro.

Investiție de 6.000 de euro pentru un Volkswagen Golf electric

Mașina are aproape 30 de ani vechime și a fost unul dintre cele mai populare autoturisme de pe străzile României. După ce a investit 6.000 de euro pentur a-i schimba motorul, vitezele și i-a pus panouri solare, proprietarul spune că merge mai încet ca înainte, dar a fost omologată de RAR.

Citește și: Coșmarul proprietarilor de mașini electrice. Au început deja să plătească mai mult decât cei care au motoare diesel și pe benzină. Cât costă un plin pentru o Dacia Spring și pentru un BMW

Emilian este proprietarul vestitului Golf și i-au trebuit doi ani să aducă mașina în stadiul în care se află acum.

„Am găsit pe internet o filmare cu un tip în America și parțial a folosit baterii de laptop uzate. Uitându-mă, așa mi-am dat seama că pot să fac proiectul ăsta. A fost o ambiție. Ai o satisfacție pentru că îți funcționează mașina, chiar întoarce multe priviri. Evident, din partea bărbaților”, a declarat bărbatul pentru Observator News.

Modificările nu le-a făcut personal, pentru că nu se pricepe la mașini. Pasionat de autoturisme, acum mașina lui se încarcă atât la priză, cât și de la lumina soarelui și beneficizază de parcare gratuiută, dar și impozite mai mici. Celebrul Volkswagen Golf are acum aproximativ 50 de cai putere.

Citește și: Costul încărcării unei maşini electrice creşte exorbitant, cu 30%. Şoferii vor plăti 4 lei pentru un kilowatt