PREMIERĂ în diplomaţia nord-coreeană: PHENIANUL şi-a numit AMBASADOR la Madrid

Primul ambasador în Spania al Coreei de Nord, care încearcă să îşi dezvolte relaţiile cu Uniunea Europeană (UE), a preluat miercuri postul în mod oficial, relatează AFP, citată de Mediafax. .

RomaniaTV.net
16 ian. 2014, 10:00
PREMIERĂ în diplomaţia nord-coreeană: PHENIANUL şi-a numit AMBASADOR la Madrid

Kim Hyok Chol, în vârstă de 43 de ani, un fost consilier în cadrul Ministerului nord-coreean de Externe, este unul dintre cei 17 noi ambasadori care şi-au prezentat scrisorile de acreditare regelului Juan Carlos la Palatul Zarzuela, reşedinţa suveranului.

Coreea de Nord şi-a deschis prima ambasadă în Spania în octombrie 2013. Ministerul spaniol de Exterbe a anunţat că „interesul Coreei de Nord de a-şi deschide o ambasadă la Madrid face parte din politica sa de dezvoltare a unui dialog mai direct cu principalele ţări din Uniunea Europeană„.

Coreea de Nord a deschis ambasade în alte nouă ţări UE, şi anume Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Romania şi Suedia, informează Mediafax.

Ambasada de la Madrid va avea 10-15 angajaţi atunci când va deveni deplin operaţională, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei.

Spania şi Coreea de Nord întreţin relaţii diplomatice din februarie 2001. Adjunctul ministrului nord-coreean de Externe, Kung Sok Ung, a efectuat o vizită în Spania anul trecut, în cadrul unui turneu în mai multe ţări europene.