Premieră în Europa. O ţară nu a mai înregistrat niciun deces provocat de coronavirus în ultima săptămână

Slovacia nu a mai înregistrat niciun deces provocat de coronavirus în ultima săptămână, iar numărul de cazuri noi de infectare a scăzut la o singură cifră, conform datele oficiale sâmbătă, notează Reuters.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 12:08
Premieră în Europa. O ţară nu a mai înregistrat niciun deces provocat de coronavirus în ultima săptămână

Slovacia are o populație de 5,4 milioane de locuitori și a înregistrat mai puţine cazuri confirmare cu coronavirus şi decese decât vecinii săi. Bilanțul fiind vineri de 1.504 cazuri şi 28 de decese.

Citește și: Slovacia raportează un singur caz nou de coronavirus, deşi ieri a făcut 3.400 de teste 

Experţii atribuie numărul redus de cazuri în Slovacia acţiunii sale rapide când a închis frontierele, magazinele şi şcolile şi a interzis evenimentele publice la scurt timp după ce primele cazuri au apărut la începutul lunii martie. La aceasta s-a adăugat ulterior purtarea obligatorie a măştilor în afara locuinţelor.

Ţara a început să relaxeze restricţiile la 22 aprilie şi magazinele sunt deschise deja de miercuri. Cazurile noi au scăzut la o singură cifră de cele mai multe ori în ultima lună şi numărul celor active s-a redus constant.

Cu toate acestea, măsurile de izolare au afectat economia Slovaciei. Ministerul Finanţelor a prognozat că produsul intern brut
se va contracta cu 7,2% în acest an, iar deficitul bugetar va urca la 8,4% din PIB, relatează Agerpres.


loading...