Slovacia raportează un singur caz nou de coronavirus, deşi ieri a făcut 3.400 de teste

Slovacia a anunțat miercuri că a confirmat un singur caz de coronavirus după ce a făcut, marți, aproape 3.400 de teste şi niciun deces provocat de Covid-19, informează agenţia TASR, preluată de Agerpres.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 11:42
Slovacia raportează un singur caz nou de coronavirus, deşi ieri a făcut 3.400 de teste

Marţi, laboratoarele din Slovacia au procesat 3.371 de teste, însă doar unul s-a dovedit pozitiv.

Citeşte şi Valul doi s-a întors în China. Peste 100 de milioane de persoane plasate din nou în carantină, transportul şi şcolile au fost închise

Numărul total al infectărilor cu coronavirus a ajuns astfel la 1.496, în timp ce bilanţul deceselor legate de COVID-19 s-a menţinut la 28.

Tot conform datelor oficiale, 39 de pacienţi au fost declaraţi marţi vindecaţi, numărul total ajungând la 1.231.

În prezent, 15 pacienţi sunt spitalizaţi, dintre care trei se află la terapie intensivă, însă niciunul nu necesită ventilaţie mecanică.

Slovacia şi alte patru state din Europa Centrală (Germania, Austria, Cehia, Ungaria) şi-ar putea redeschide, de la jumătatea lunii iunie, frontierele care le separă.

Pacienţii infectaţi a doua oară cu COVID-19 nu mai sunt contagioşi

Pacienții care sunt pozitiv pentru noul coronavirus după câteva săptămâni de când au fost declarați vindecați de COVID-19, par să nu mai fie contagioși, arată un studiu făcut în Coreea de Sud.

Oamenii de știință de Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Coreea de Sud au studiat probele luate de la 285 de supraviețuitori ai COVID-19 care au fost testați din nou pozitiv pentru noul coronavirus, după ce fuseseră declarați vindecați în urma unor teste negative.

Au aflat astfel acești pacienți nu au răspândit din nou boala, iar probele de virus colectate de la aceștia nu au putut fi cultivate în cultură, ceea ce indică că pacienții răspândea particule de virus neinfecțioase sau moarte.

O posibilă explicație a testelor pozitive de după vindecare este aceea că Cercetările făcute în ultima lună au arătat că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face distincția între particulele de virus moarte și cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greșită că cineva care este din nou testat pozitiv pentru virus rămâne contagios.