Premieră în Germania. Bonus de 5.000 de euro pentru angajaţii care fac vaccinul anti-COVID

O companie din Germania a decis să ofere un bonus de 5.000 de euro fiecărui angajat care se vaccinează împotriva COVID-19.

17 nov. 2021, 08:36
Premieră în Germania. Bonus de 5.000 de euro pentru angajaţii care fac vaccinul anti-COVID

Premieră în Germania. Directorul unei companii din oraşul Jena, landul Turingia, va acorda un bonus de 5.000 de euro pentru angajaţii care fac vaccinul anti-COVID, până în ianuarie 2022.

Pentru a impulsiona campaniile de vaccinare, atât autorităţile, cât şi oamenii au dat dovadă de creativitate în privinţa modului în care au ales stimulentele. S-au oferit de la mici şi cârnaţi, vouchere, până la o jumătate de oră la bordel.

Udo Böttcher, un patron din Germania, a anunţat un bonus record pe care-l va acorda fiecărui angajat care fac vaccinul anti-COVID.

Compania are 550 de angajaţi, iar acordarea acestui stimulent ar implica o cheltuială destul de mare.

„În primul rând, este o investiție în sănătatea angajaților noștri. O rată de vaccinare cât mai mare protejează fiecare individ și minimizează riscul eșecurilor angajaților din cauza bolii sau a carantinei”, a explicat Udo Böttcher, potrivit Focus.de.

Citeşte şi: Germania revine la restricţii: Doar vaccinarea nu poate opri valul de COVID-19

Managerul este de părere că decizia privind vaccinarea ar trebui să fie luată de fiecare persoană în parte şi că oamenii nu ar trebui să fie obligaţi să se imunizeze. „Suntem fericiți pentru toți cei care decid în cele din urmă în favoarea vaccinării”, a spus el.

Chiar dacă recunoaşte că bonusul de 5.000 de euro este o sumă destul de mare, Udo Böttcher este convins că este cea mai bună variantă.

„Dacă o mare parte a forței de muncă este absentă, riscul este semnificativ mai mare, a explicat patronul firmei Böttcher AG.

„Oamenii au nevoie de un stimulent. Că acest lucru funcționează s-a dovedit și când s-au oferit cârnați în schimbul vaccinării,” a spus Danilo Frask, un reprezentant al aceleiaşi companii germane.

Miercuri, 16 noiembrie, Germania a raportat 39.985 de noi infecţii cu COVID-19 şi 299 de decese.

Citeşte şi: Germania vrea lockdown pentru nevaccinați. Țara europeană se lovește de noi recorduri negative în ceea ce privește pandemia COVID!