Premieră în lumea bancară: Trezoreria SUA lansează prima BANCNOTA pe care figurează o FEMEIE de CULOARE

Publicat: Joi, 21 Aprilie 2016 10:44 // Actualizat: Joi, 21 Aprilie 2016 10:44 // Sursa: romaniatv.net

O femeie de culoare, militantă pentru abolirea sclaviei, ea însăși fostă sclavă, Harriet Tubman (1822-1913), va figura pe o bancnotă americană, a anunțat miercuri secretariatul Trezoreriei.

Anunțul pune capăt suspansului în care au stat americanii aproape un an. "Dacă este adevărat, este o veste mare, Tubman pe bancnota de 20 de dolari constituie o idee bună! Noul design urmează să apară cât de curând posibil. Femeile au așteptat destul", a spus senatoarea Jeanne Shaneen.

În iunie 2015, Trezoreria și-a anunțat intenția de a înlocui portretul primului secretar al Trezoreriei americane, Alexander Hamilton, de pe bancnota de 10 dolari cu cel al unei femei, al cărei nume nu fusese însă stabilit. Proiectul i-a nemulțumit însă pe admiratorii părintelui fondator al Constituției, care au pledat mai degrabă pentru înlocuirea efigiei lui Andrew Jackson, al șaptelea președinte american, mult mai puțin popular, de pe bancnota de 20 de dolari. Administrația a lansat atunci o vastă consultare a opiniei publice pentru a afla ce femeie ar trebui desemnată pentru a figura pe o bancnotă, prima oară în 100 de ani.

"Am primit milioane de răspunsuri", a anunțat recent Jack Law, secretarul Trezoreriei, adăugând că printre finaliste s-au numărat Eleanor Roosevelt și activista pe tărâmul luptei împotriva segregării rasiale Rosa Parks.

Noua bancnotă nu va fi totuși tipărită înainte de 2030, conform mai multor organe de presă din SUA.

Și alte femei au figurat în trecut pe bancnote americane, printre care Martha Washington, soția primului președinte american, George Washington, sau indiana Pocahontas, amintește AFP.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bancnotă bancnotă SUA femeie de culoare hariette tubman miliatntă sclava SUA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 apr 11:08
... O femeie de culoare, militantă pentru abolirea sclaviei, ea însăși fostă sclavă,...
21 apr 11:04
...Apr 21, 2016Premieră în lumea bancară: Trezoreria SUA lansează prima BANCNOTA pe care figurează o FEMEIE de CULOAREjoi, Apr 21, 2016...
21 apr 10:58
...fostă sclavă, Harriet Tubman (1822-1913), va figura pe o bancnotă americană, a anunțat miercuri secretariatul Trezoreriei. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H