Premieră în România. Femeia căreia i-a fost refuzată internarea într-un spital de stat a câştigat procesul cu Casa de Asigurări

O pacientă a dat în judecată Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) după ce i-a fost refuzată internarea într-un spital public pe motiv că nu mai erau locuri. Instanţa i-a dat câştig de cauză abia după trei ani.

15 iun. 2022, 10:41
Premieră în România. Femeia căreia i-a fost refuzată internarea într-un spital de stat a câştigat procesul cu Casa de Asigurări

Avocatul Adrian Cuculis a anunţat miercuri că femeia căreia i-a fost refuzată internarea într-un spital de stat va primi despăgubiri în valoare de 70.000 de lei. Decizia instanţei este una definitivă.

Este vorba de primul pacient care a dat în judecată Casa de Asigurări Medicale a Municipiului Bucureşti (CASMB) pentru că i-a fost refuzată internarea în spitalul public, din “lipsă de locuri” , a câştigat procesul cu sistemul, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Adrian Cuculis îl dă în judecată pe Nicuşor Dan după ce şobolanii i-au ros cablurile de la maşină: „Deratizarea Bucureştiului s-a făcut la mişto”

Adrian Cuculis a mai precizat că pacientul s-a adresat unei unităţi medicale particulare în 2019, iar costurile au fost imputate de către instanţă, în mod definitiv în 2022 , către CASMB.

”Din păcate, nici pacienta şi nici fata acesteia nu au mai prins finalul procesului finical ambele au decedat , rămânând în proces ceilalţi membri din familie”, a mai precizat avocatul.

Citeşte şi: Interviu EXCLUSIV cu Adrian Cuculis, soţul Ramonei Păuleanu. Unul din gemeni a fost la un pas de moarte: „Va fi anchetă penală, am cerut un milion de euro”