Premieră mondială. Un bărbat a fost operat pe creier fără anestezie. A FOST HIPNOTIZAT

Hipnoza a fost folosită pentru prima dată pentru a anestezia un pacient, înainte de o operație pe creier, efectuată pentru a-i vindeca tremuratul mâinilor. 

13 ian. 2017, 14:51
Premieră mondială. Un bărbat a fost operat pe creier fără anestezie. A FOST HIPNOTIZAT

Pacientul de 73 de ani a fost hipnotizat, în defavoarea anestezicului clasic, pentru a putea fi vindecat de tremuratul mâinilor, scrie playtech.ro. În timpul procedurii, regiunile creierului responsabile pentru tremurat au fost stimulate electric, astfel încât tremuratul a dispărut complet, pacientul fiind capabil să mănânce și să scrie din nou.

Citeşte şi Mihai Leu, operat din nou de cancer

Pacientul din Turingia, Germania, nu a reușit să treacă peste condiție cu ajutorul medicamentelor, dar este extrem de mulțumit de rezultatul operației ce a durat șase ore și a fost efectuată la Spitalul Universitar din Jena.

În mod normal, o astfel de intervenție este efectuată sub anestezie. După ce electrozii sunt plasați în zona afectată a creierului, pacienții sunt treziți pentru a se verifica dacă fiecare electrod a fost amplasat corect. Cu toate acestea, efectul sedativ al anesteziei poate duce la rezultate incorecte, arată dr. Rupert Reichart, conducătorul secției de neurochirurgie.

Acesta spune că hipnoza nu are niciun efect advers, în comparație cu anestezia, oferind un avantaj imens în ceea ce privește activarea electrozilor.

În timpul operației, o echipă de anesteziști a fost pregătită să intervină, în caz de nevoie. Clinica este una dintre puținele centre din Germania ce oferă astfel de servicii, efectuând în jur de 12 operații în fiecare an.

Citeşte şi Cum putem influenţa oamenii simplu şi rapid?

Dr. Reichart i-a indus starea de hipnoză pacientului și i-a menținut această stare pe parcursul procedurii, în timp ce Dr. Walter a efectuat restul operației. Un alt doctor, Tino Prell, a monitorizat succesul operației după ce pacientul s-a trezit din hipnoză, arată mirror.co.uk.

Dr. Reichart a accentuat că hipnoza nu are nimic de-a face cu sfera ezoterică, sau cu trucurile pe care le vedem la televizor. De asemenea, acesta admite că metoda nu poate fi folosită pentru toți pacienții, dar că poate fi extrem de utilă pentru cei ce nu tolerează anestezia, dar sunt hipnotici.

Dr. Rupert Reichart este unul dintre puținii medici neurochirurgi din germania ce are calificarea de hipnotizator.