Premiera „Totul se transformă” porneşte pe 24 mai în primul turneu naţional

După premiera de mare succes din capitală, spectacolul “Totul se transformă” va ajunge în faţa publicului din mai multe oraşe, în cadrul unui turneu naţional.

20 mai 2021, 15:52
Premiera „Totul se transformă” porneşte pe 24 mai în primul turneu naţional

Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu şi Mircea Rusu vor juca în „Totul se transformă”, o producţie spumoasă şi spectaculoasă, după următorul program:

24 mai – Craiova – Teatrul Naţional Marin Sorescu

25 mai – Constanţa – Casa de Cultură a Sindicatelor

8 iunie – Călăraşi – Casa de Cultură Sala Barbu Ştirbei

15 iunie – Slobozia – Casa de Cultură a Sindicatelor

16 iunie – Galaţi – Casa de Cultură a Sindicatelor

21 iunie – Iaşi – Teatrul Naţional Vasile Alecsandri – 2 reprezentaţii, ora 17.00 şi ora 20.00

22 iunie – Bacău – Teatrul de Vară Radu Beligan

28 iunie – Bucureşti – găzduit la Teatrul naţional – Sala Mare

29 iunie – Ploieşti – Casa de Cultură a Sindicatelor

6 iulie – Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu

Despre „Totul se transformă”

Povestea regizată de Vlad Zamfirescu pe un text de Alexandru Popa zugrăvește cu umor si vervă o serie de tablouri decupate dintr-o realitate altfel decât cea pe care o știm de-o viață. Oricine se poate regăsi într-unul din cele 4 personaje, își poate identifica gândurile ori reacțiile, sau se pot recunoaște într-una din situațiile pe care eroii le traversează. Construit pe filonul empatiei, textul are un haz molipsitor, pigmentat cu cateva replici ce dau de gândit.

Citeşte şi: Maia Morgenstern, luată la rost de oameni în metrou: „Sunt obișnuită, pe mine mereu mă ceartă lumea pentru ceva”

O radiografie a relațiilor interumane, intr-o situație de criză, dar si fină analiză a relațiilor de cuplu, sau a relației părinte-copil, piesa pune în lumină tendința de auto-izolare ce are ca mijloc agregant frica de orice: de boală, de singurătate, de necunoscut. Decupată dintr-o realitatea atipică, piesa ne face să înțelegem că libertatea vine cu prețul acceptării și că adesea în viața ne apropiem doar după ce ne-am înstrăinat.

Subiect:

Rafinată, cultă și un pic formală, Tora (Maia Morgenstern) a modelat de-a lungul timpului generații de elevi și crede în puterea protectoare a conveniențelor sociale și in faptul că oricine își poate îmbunătăți condiția prin educație. Dupa un lung mariaj, în cele din urmă eșuat, ia viața de la capăt într-un duplex cochet, cu grădină.

Asistentă medicală pensionară, Cora este o prezență caldă, chiar vulcanică, ce a pus totul în slujba celei mai importante misiunii pe care i-a oferit-o viața: creșterea fiului ei, șturlubaticul Vigo (Vlad Zamfirescu). Băiatul a ajuns el însuși la vârsta deplinei maturității, dar nu a găsit încă resortul care să îl propulseze dincolo de caldura căminului copilărie, așa că locuiește în casa Corei. De cealaltă parte a structurii de tip duplex locuiește Tora, care caută să impună limite despre care crede că îi vor consolida spațiul privat.

Ca o pată de culoare apare în peisaj Trent, fostul soț al Torei, angrenat în altă relație, dar încă nedetașat de femeia despre care cândva a știut totul.

Va lăsa Vigo în urmă siguranța și confortul casei în care a copilărit? Își va duce Tora până la capăt planul de a-și separa proprietatea de a Corei printr-un perete despărțitor? Va birui nevoia de intimitate sau cea de apropiere interumană? Găsiți toate aceste răspunsuri într-o poveste-oglinda a zilelor noastre, în care descoperim că avem nevoie să vedem zidul pentru a-l putea dărâmă.

Citeşte şi: Cum a petrecut Florin Cîțu prima zi de libertate. Premierul a ieșit să bea cafeaua și a fost la teatru – FOTO