Premieră: Un român va juca în Super Bowl

La doar doi ani de când a fost recutat de una dintre cele mai importante echipe din NFL, un român va juca în Super Bowl.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 10:40
Premieră: Un român va juca în Super Bowl

Zoltan Mesko a devenit duminică primul român care va juca în finala turneului de fotbal american, Super Bowl, unul dintre cele mai grandioase şi aşteptate evenimente din Statele Unite.

Echipa sa, New England Patriots, a învins pe teren propriu formaţia Baltimore Ravens cu scorul de 23-20 (3-0, 10-10, 3-10, 7-0), şi va întâlni în finală, în data de 5 februarie,  pe New York Giants, care a învins în deplasare, după prelungiri, formaţia San Francisco 49ers cu scorul de 20-17 (0-7, 10-0, 0-7, 7-3, 3-0), potrivit Prosport.

Zoltan Mesko (26 de ani), originar din Timişoara, plecat în copilărie în Statele Unite, cu familia, în urma loteriei vizelor, el uimeşte la prima vedere prin două lucruri: modestia ieşită din comun şi limba română aproape perfectă pe care o vorbeşte.

Povestea sa de viaţă e una foarte interesantă, dacă nu uimitoare: a fost remarcat în timpul şcolii generale de un antrenor de fotbal american, după ce spărsese un bec al nocturnei şutând cu piciorul într-o minge. Pus între a plăti becul şi a juca fotbal american, a ales cea de-a doua variantă. A jucat fotbal în colegiu pentru University of Michigan (o echipă al cărei stadion, numit de către fani The Big House, din motive evidente are peste 110.000 de locuri) şi a fost numit căpitan al acestei echipe, lucru rarisim pentru un jucător de pe poziţia de punter. În draftul din 2010 a fost primul punter ales, în cea de-a cincea rundă, şi deţine recordul sezonului pentru cel mai lung punt, cu 65 de yarzi.