Premierii Viorica Dăncilă şi Benjamin Netanyahu au negociat o şedinţă comună de guvern

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, luni, o întrevedere la Washington cu premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, în marja participării la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), context în care s-a discutat şi despre organizarea, în cursul acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne.

RomaniaTV.net
25 mart. 2019, 22:27
Premierii Viorica Dăncilă şi Benjamin Netanyahu au negociat o şedinţă comună de guvern

cei doi înalţi oficiali au salutat relaţiile excelente dintre cele două ţări, fapt reflectat şi de frecvenţa contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat şi despre organizarea, în cursul acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business.

Benjamin Netanyahu i-a transmis felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru discursul susţinut în deschiderea Conferinţei AIPAC.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu Statul Israel în domeniile cooperării strategice, securităţii cibernetice şi energetice, medicinei, cercetării şi inovării.

„De asemenea, cei doi premieri şi-au exprimat satisfacţia pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări, astfel încât să fie fructificate potenţialele economice bilaterale. A fost subliniată, de asemenea, importanţa consolidării relaţiilor în domenii precum sănătate, turism şi educaţie”, se arată în comunicat.

În continuare, au fost discutate posibilele modalităţi de cooperare dintre România şi Israel, inclusiv din perspectiva deţinerii de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Totodată, cei doi premieri au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situaţia internaţională actuală, mai relatează sursa citată.