Premierul britanic promite că ţara sa va învinge terorismul aşa cum l-a învins pe Hitler

Premierul britanic David Cameron a promis că Marea Britanie mva învinge terorismul care a pătruns în Europa, aşa cum l-a învins şi pe Hitler, în cel de-al Doilea Război Mondial.

RomaniaTV.net
17 nov. 2015, 13:36
Premierul britanic promite că ţara sa va învinge terorismul aşa cum l-a învins pe Hitler

Premierul britanic David Cameron a promis că Marea Britanie va da dovadă de aceeași hotărâre în combaterea amenințării teroriste reprezentate de Statul Islamic pe care a manifestat-o și atunci când l-a învins pe Adolf Hitler în al doilea Război Mondial, transmite marți EFE, citată de Agerpres.

Pentru a combate această amenințare, guvernul britanic va aloca 2 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde de euro) în următorii cinci ani pentru SAS, forțele de elită ale armatei britanice, și pentru alte unități speciale, pentru echiparea acestora, a spus Cameron, la un banchet organizat de primăria Londrei.

Citeşte şi ISIS are o listă lungă de aşteptare cu atentatori sinucigaşi. Unii terorişti se plâng de corupţie

În discursul său, premierul britanic a spus că săptămâna viitoare va da mai multe detalii cu privire la cheltuielile în domeniul apărării, dar a insistat pe nevoia de a echipa mai bine forțele speciale britanice.

Potrivit mass media, fondurile ar putea fi folosite pentru achiziționarea de elicoptere, arme noi, echipament de protecție și de comunicații.