Sorin Grindeanu dezvăluie deja candidatul „comun”: „Vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu. Anul acesta vom câştiga toate alegerile”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie.

23 feb. 2024, 21:58
Sorin Grindeanu dezvăluie deja candidatul „comun”: „Vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu. Anul acesta vom câştiga toate alegerile”

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, vineri la Târgu-Mureş, că partidul e într-o situaţie similară cu cea din anul 2000, atunci când a câştigat toate alegerile. Ministrul Transporturilor a adăugat că PSD va da preşedintele României, pe Marcel Ciolacu.

„Cred că în anul 2000 am făcut ceea ce trebuia să facem, partidul a fost aşezat extraordinar de bine şi am câştigat toate alegerile. Aşa vom face şi anul acesta. Toate alegerile. Suntem exact în aceeaşi situaţie în care, sigur, din păcate, după 24 de ani, să fim cei care vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu”, a afirmat Sorin Grindeanu, vineri la conferinţa judeţeană a PSD de la Târgu-Mureş.

El a adăugat că „în acest moment la PSD se lucrează în echipă şi se vede”. „Această echipă condusă de Marcel Ciolacu a reuşit, pas cu pas, să câştige toate bătăliile pe care l-eam avut. Testul cel mai important e în acest an. Îl vom da în septembrie cu alegerile prezidenţiale şi decembrie cu parlamentare. Astfel încât să avem preşedinte, să câştigăm alegerile parlamentare, locale şi europarlamentare”, a completat social-democratul.

Gabriela Firea rămâne „candidatul deocamdată”. Marcel Ciolacu: În acest moment, candidatul PSD pentru Capitală este Gabriela Firea. Decidem dacă mergem separat de PNL
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie.
„Acum se va vorbi de calendarul electoral. Am făcut ce e mai bine pentru ţara mea, indiferent de costuri. Am hotărât în afară de comasare şi o alianţă electorală între PSD şi PNL pentru lista de parlamentare, în septembrie să avem alegeri prezidenţiale: 1-15, 8-22 sau sfârşitul lunii septembrie va fi aleasă. 8-22 ar fi cea mai potrivită şi 8 decembrie pentru alegerile generale. Vor fi întrebări de ce se decalează. Nu văd nimic deoseobit ca predarea primerea între fostul preşedinte şi actualul preşedinte să se desfăşoare în normalitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament.

El a vorbit şi despre viitoarele obiective ale României şi anume intrarea cu drepturi depline în acest an în spaţiul Schengen şi ca ţara noastră să fie membră a OCDE în anul 2026.

Marcel Ciolacu, despre posibila candidatură a lui Iohannis la şefia NATO: „Un lucru important, nu are legătură cu devansarea alegerilor prezidenţiale”
„România a mai luat astfel de decizii în trecut. Aşa am intrat în UE şi în NATO. Avem două obiective la fel de importante, de a intra cu drepturi depline în Schengen în acest an şi în 2026 să fim membri OCDE. Nu văd nimic nedemocratic să îţi asumi nişte lucruri în primul rând bune pentru români şi pentru România. Trebuie să dezvoltăm serviciile publice, să convingem tinerii să nu mai plece din România şi ca plus valoarea plecată departe de ţara lor să se întoarcă în România. Avem un deficit egal cu investiţiile. Nu vorbim de cheltuieli pe consum. România este în direcţia corectă. Pentru a rămâne în această direcţie trebuie o asumare politică. Toată lumea a vorbit de rotaţie mai puţin de provocările pe care le avem”, a mai spus Ciolacu.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat, miercuri, că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie. Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a mai explicat că partidul pe care îl conduce şi PSD vor merge pe listă comună la europarlamentare şi pe listă proprie la cele locale. Marcel Ciolacu a explicat că cele două partide în această variantă pot face faţă valului extremist, iar decizia comasării nu este una împotriva democraţiei, ci pentru democraţie.  Mandatul preşedintelui Klaus iohannis se încheie în 21 decembrie.