Premierul Cîţu a solicitat explicații de la STS, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu – SURSE

Vlad Voiculescu a venit cu o declaraţie-bombă vineri. Fostul ministru al Sănătăţii susţine că există discrepanțe în bazele de date privitoare la numărul deceselor provocate de Covid-19, în sensul că ar fi mai mulți morți decât cei declarați oficial.

17 apr. 2021, 12:33
Premierul Cîţu a solicitat explicații de la STS, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu – SURSE

Premierul Cîţu a solicitat explicații de la STS. Se pare că Vlad Voiculescu acuză neregularități la baza de date Corona-Forms, administrată de STS și realizată special pentru Ministerul Sănătății.

Premierul Cîţu a solicitat explicații de la STS, după acuzațiile lui Vlad Voiculescu

Potrivit unor surse, în urma acuzațiilor apărute în spațiul public, premierul Florin Cîțu le-a cerut celor de la STS să vină cu un raport pentru a vedea care este situația de fapt, ne-au precizat surse guvernamentale.

Mai mulți lideri ai PNL l-au întrebat pe Florin Cîțu despre acuzațiile lui Vlad Voiculescu și acesta le-a dat asigurăi că ”ne lămuresc cei de la STS”.

Vlad Voiculescu, demis în urmă cu câteva zile din funcția de ministru al Sănătății, face declarații despre mandatul scurt pe care l-a avut, despre neînțelegerile cu cei din coaliția de guvernare, dar și despre afirmațiile sale referitoare la raportarea greșită a deceselor provocate de COVID.

„Am observat că în ambele platforme există o raportare. Avem o platformă unde raportează spitalele și o alta unde raportează toate entitățile. Nu am discutat cu Ministerul Sănătății și DSP urile, nu am apucat. În aceste zile au fost multe lucruri care s-au întâmplat. Au fost multe discuții, s-a încercat verificarea problemei, apoi s-a format un grup de lucru.

Am discutat cu domnul Barna abia acum câteva zile. înainte să vorbești cu orice alt decident ar trebui să îți faci temele. Noi nu am apucat să terminăm această investigație. Odată ce aveam o dimensiune a problemei, evident că ajungea această problemă și la premier, vicepremier, președinte.

Vlad Voiculescu a anunţat în cadrul conferinţei de presă de vineri că s-au raportat greşit morţii de COVID. Fostul ministru al Sănătăţii spune că există diferenţe semnificative între cifrele raportate şi cele reale.

„Avem nevoie de adevăr și asta încercat Ministerul Sănătății prin transparentinzare, prin schimbarea criteriilor de carantină. Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale, dar este datoria noastră să prezentăm și să vedem cifrele reale, nu cifre inventate, nu cifre iluzorii.

Avem acum un ministru interimar al Sănătății, care nu știu cât timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram și pe care le investigam. Îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă și funcția de prim-ministru, să revadă metodologia de raportare a deceselor Covid-19. Nu aș vrea să arunc numere, însă investigația noastră ne arată că există diferențe semnificative între cifrele raportate și cifrele reale. Există o diferență între cifrele raportate în platforma Coronaform și cifrele primite de Ministerul Sănătății. Sunt mai puține decese și este o statistică care trebuie clarificată”, a spus Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Alexandru Rafila îl desfiinţează pe Vlad Voiculescu privind scandalul raportărilor greşite de cazuri COVID. „Ne-am răzbunat că nu mai suntem ministru şi lansăm bombe de presă. Nu are dovezi”