Premierul Cîţu anunţă OUG pentru amânarea creşterii alocaţiilor pentru copii

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul va da Ordonanţă de Urgenţă pentru amânarea creşterii alocaţiilor pentru copii. Astfel, viitoarea creştere a alocaţiilor va avea loc la 1 ianuarie 2022.

09 iun. 2021, 15:38
Premierul Cîţu anunţă OUG pentru amânarea creşterii alocaţiilor pentru copii

„La Senat, amendamentul care prevede creșterea alocațiilor de la 1 ianuarie 2022 s-a votat, la Camera Deputaților nu știu din ce motiv nu s-a adoptat. În aceste condiții mă văd nevoit să aprob OUG în sedință de guvern pentru a mă asigura că merge în direcția reducerii deficitului. De ce să ne oprim doar la dublare când ele pot fi triplate. Vom avea un  plan predictibil”, a anunţat premierul Florin Cîțu, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Anterior, şi liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că alocațiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022, şi nu de la 1 iulie 2021.

„Decizia coalitiei este ca ne mentinem angajamentul sa dublam alocatiile conform legii intr-un grafic de crestere. Urmatoarea transa de crestere a alocatiilor va fi de la 1 ianuarie. Nu suntem ca PSD care mai avea putin si programa cresterea salariilor si pensiilor in sectorul public pe urmatoriii 100 de ani. Vedem care este evolutia economica, situatia bugetara, in functie de datele care vin din realitatea economica vedem cresterile ulterioare. Deocamdata un singur lucru este cert, alocatiile vor creste cu 20% de la 1 ianuarie 2022”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: PSD vrea să atace la CCR amânarea creșterii alocațiilor pentru copii. Marius Budăi: „Nu mai avem încredere!”


loading...
Partenerii noștri