Premierul Cîțu le arată useriștilor cine e ”șeful”: Coaliția de guvernare, condusă de PNL, cu o politică liberară, condus de un premier liberal!

Într-o conferință de presă susținută de premierul României, la Palatul Victoria, sâmbătă dimineață, Florin Cîțu a sublinit cine e de fapt ”puterea” coaliției de guvernare.

17 apr. 2021, 11:25
Premierul Cîțu le arată useriștilor cine e ”șeful”: Coaliția de guvernare, condusă de PNL, cu o politică liberară, condus de un premier liberal!

Premierul Cîțu le arată useriștilor cine e ”șeful”. Șeful Guvernului a repetat de câteva ori, pe parcursul discursului, că guvernul este condus de PNL, cu o gândire liberală și un premier liberal, dar care e alături de USR și UDMR la conducere.

Premierul Cîțu le arată useriștilor cine e ”șeful”. Anunțul făcut de șeful guvernului

Coaliția de guvernare, condusă de PNL, cu o politică liberară, condus de un premier liberal (…). Anul trecut, ca ministru de Finanțe într-un guvern liberal, am vorbit despre încredere și am cerut să aveți încredere în mine că voi lua măsurile cele mai bune pentru o revenire rapidă a economiei. Așa s-a întâmplat. În trimestrul patru din 2020, România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. La începutul acestui an, ca premier, am promis că voi lua decizii care vor duce la schimbarea perspectivei de țară de la negativ la stabil.”, a explicat premierul Cîțu, la Palatul Victoria.

Citește și: Florin Cîțu se laudă cu reușitele din mandat și desființează PSD: Rămâne principalul dușman!
 

Copreședintele Alianței USR PLUS și vicepremierul Dan Barna a anunțat miercuri, după ședința de criză din interiorul Alianței în urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, că cele două partide i-au retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu din cauza remanierii ministrului Sănătății. Barna susține că a avut și o discuție cu președintele Klaus Iohannis și că a cerut o ședință a Coaliției pentru a vedea cum „vom funcționa în continuare”.

„Este o decizie unilaterală, imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra premierului Florin Cîțu de a conduce un Guvern. Am vrut să luăm decizii împreună, asta s-a întâmplat până astăzi. Premierul m-a chemat la o discuție unde m-a informat de decizia deja luată. Luni în ședința coaliției agreaserăm că ieșim din acest joc de balet politic. Este o decizie care aruncă Coaliția într-o criză majoră. Din acest moment premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS”, a spus Barna.

Citește și: Dan Barna, contraatac la premierul Cîţu pe tema subraportării morţilor de Covid: „În cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului că a primit o notă pe această temă”